Ingager snor projektledare från BMW: "Imponerande utveckling"

På nytt jobb
Ingager snor projektledare från BMW: "Imponerande utveckling"

Oscar Engvall, ny kreativ projektledare på Ingager. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Oscar Engvall blir ny kreativ projektledare på Facebook-byrån Ingager. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Det var något väldigt lockande med att jobba med Facebook och sociala medier som marknadsföringskanaler. Det finns extremt många möjligheter för företag i sociala medier och jag vill vara med och utveckla just dessa delar. Jag vill även själv samla på mig en stark kompetens digitalt och kring sociala medier. Jag kände till Ingager sedan tidigare och var väldigt imponerad över den utveckling de gjort samt den kompetens som de besitter. De är absolut bäst kring Facebook i Sverige.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Tidigare var jag marknadsanalytiker på BMW Sverige i över 2 år. Där var jag i huvudsak koordinator för marknadsföringskampanjer och var med och startade upp vårt samarbete med Barncancerfonden. Jag var även med och utformade kampanjen ‘Provkörning som gör skillnad/Kör För Livet’. Under halva år 2015 var jag också ansvarig för bland annat event som ‘Americas Cup’ i Göteborg.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“I min nya tjänst är som kreativ projektledare kommer jag primärt att jobba med innehåll och strategi för flera av våra kunders sociala medier, framförallt Facebook och Instagram.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att komma in i ett inspirerande och utvecklade företag, samt att få vara med på en resa i en industri som står inför väldigt mycket förändring och utveckling. Jag ser fram emot att jobba för att våra kunder skall bli bättre på att marknadsföra sig i sociala medier och förhoppningvis bidra till många förbättringar framöver.”

--------------------------------

Fakta om Oscar Engvall:

Ålder: 25 år

Familj: Flickvännen Linnéa. Mamma och syster i Varberg samt pappa i Stockholm.

Bor: Södermalm, Stockholm

Intressen: “Många olika intressen... Sedan barnsben har jag älskat bilar och Formel 1, men generellt är jag intresserad av sport (fotboll och hockey). Jag har även en förkärlek till klockor.”

Favoritapp: “Måste ändå vara Instagram.”

Varför är det din favoritapp?: “Det är den app där jag på ett snabbt och överskådligt sätt kan följa exempelvis nyheter, vad mina vänner hittar på, sportresultat och framförallt få lite inspiration i vardagen.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag önskar att jag någon gång ska ha en hund, en Welsh Corgi Pembroke.”

Läs fler artiklar
LÄS MER