Humble förvärvar Fancystage för en halv miljard kronor

Humble Group
Humble förvärvar Fancystage för en halv miljard kronor

Noel Abdayem, grundare The Humble Co. Foto: Press

Finwire / Breakit

Fortsätter shoppa.

Humble grundades av Noel Abdayem som tidigare i år tog sin snabbväxare till börsen genom att gå ihop med redan börsnoterade Bayn, något du kan läsa mer om här. 

Nu förvärvar Humble portugisiska Fancystage inom kosmetika och skönhet i en affär på upp till 546,5 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Fancystage beskrivs som ett av Portugals snabbast växande bolag och uppges ha en ledande position för produktion av innovativa produkter inom FMCG-segmenten med fokus på kosmetika, skönhet och wellness.

Målbolagets omsättning och justerad ebitda landade på 103 respektive 57 miljoner kronor under de senaste tolv månaderna. Prognosen är att dessa siffror ska öka till 129 respektive 67 miljoner kronor under de kommande tolv månaderna.

Flera materiella potentiella synergier har identifierats så som utökade tillverkningsmöjligheter, korsförsäljning och utökad R&D mellan de befintliga verksamhetsbolagen.

Köpeskillingen består av en fast ersättning om 247,9 miljoner kronor, en fast tilläggsköpeskilling om 106,3 miljoner kronor samt en rörlig prestationsvillkorad tilläggsköpeskilling upp till 192,3 miljoner kronor.

Förvärvet finansieras genom en kombination av befintlig kassa och nyemitterade aktier.

Läs mer

Humble förvärvar 'drömbolaget' Ewalco

Humble köper Swedish Food Group för 251,5 miljoner kronor

Tandborstkungen köper Tom Hope – grundaren tackar för sig: “Jag är väldigt stolt”

Läs fler artiklar
LÄS MER