Niklas Adalberth går in i Einrides styrelse

EinrideTransport

Niklas Adalberth. Foto: press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Vi har stöttat Einride sedan dag ett".

Einride är en startup som utvecklar självkörande och elektriska lastbilar. De är välbackade och tog nyligen in närmare 1 miljard svenska kronor. Bland investerarna hittas finansmannen George Soros investeringsbolag, Northzone, EQT Ventures, Norrsken och Ericsson. 

“Tillskottet av finansiering kommer att användas för att accelerera implementeringen av hållbara fraktlösningar med Einrides omfattande kundbas i Europa och USA”, meddelande Einride i samband med kapitaltillskottet. 

Nu kliver Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna och grundare av Norrsken Foundation, in i Einrides styrelse. 

Norrsken Foundation var en tidig investerare i Einride.

”Vi har stöttat Einride sedan dag ett och jag är oerhört glad att nu kunna fördjupa samarbetet och fortsätta stödja Einride i deras uppdrag att förändra synen på vägtransporter, genom att göra den mer kostnadseffektiv, säker och hållbar. Einride uppdaterar inte bara gammal transport för att passa ett nytt syfte, utan stöper om framtidens frakt”, säger Niklas Adalberth i en kommentar. 

Niklas Adalberth ersätter nu GP Bullhounds Christian Lagerling. 

Robert Falck är vd för Einride. 

”Med Niklas passion för hållbarhet och omfattande kunskap om hur man snabbt kan skala ett bolag globalt, kommer han att spela en nyckelroll när vi fortsätter att bygga på vårt starka momentum”, säger Robert Falck. 

Einride omsatte 20 miljoner kronor under 2019 och redovisade ett resultat efter finansiella poster på minus 89,6 miljoner kronor.

 

Läs mer