Börspoddens Johan Isaksson: Acasts värderingen är alldeles, alldeles för hög

Acast Poddar Börsnoteringar
Börspoddens Johan Isaksson: Acasts värderingen är alldeles, alldeles för hög

Johan Isaksson, Börspodden. Foto: Press / Skärmklipp

Martin Hävner

Reporter

Börspoddens Johan Isaksson tror inte på Acast – varken på poddplattformen eller aktien.

Utvecklingen under den första handelstimmen tyder på att han kan få rätt.

Acast gjorde debut på börsen på torsdagen och aktien pressades rejält. Efter en knapp timmes handel stod aktien i drygt 36 kronor – ett fall med cirka 5 procent från introduktionspriset på 38 kronor.

Men fallet kom inte som en total överraskning, åtminstone inte för dem som på onsdagen lyssnade på Börspodden som är Sveriges största podd på finansområdet.

Där tog nämligen Johan Isaksson, den ena hälften av duon bakom podden (den andre är John Skogman), fram storsläggan.

“Framför allt är det värderingen som är alldeles, alldeles för hög. Jag tror att den här aktien kommer att få det tufft på börsen och kan se att alla som köper i noteringen ligger back efter sommaren eller något sådant”, sa Johan Isaksson under podden.

Utöver en tilltagen värdering byggde han sin profetia på bland annat att Acast har stora  kapitalstarka konkurrenter, främst Spotify, och att bolaget har en lång väg att vandra innan lönsamheten är ett faktum.

Grundarna har redan sålt 

Dessutom pekar han i podden på att grundarna av Acast har redan har sålt av sina aktier och i samband med detta sagt saker i stil med “Äntligen fri”.

“Och det har funnits väldigt många aktier i Acast till salu i den så kallade grå marknaden under det senaste året”, resonerade Johan Isaksson som förutspådde att det skulle finnas väldigt många säljare när den officiella handeln skulle komma igång.

Han fick dock mothugg av kollegan John Skogman, som hade tecknat aktien inför listningen och som tycker att Acast “verkar göra ett bra jobb”.

Som lägst handlades aktien strax över 32 kronor under morgonhandeln, innan kursen återhämtade sig. Noterbart är att investmentbanken ABG Sundal Collier var största nettoköpare och det var just ABG som hjälpte bolaget på börsen, och det tyder på att banken genomfört “stabiliseringsåtgärder”, det vill säga stödköp för att hålla uppe kursen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER