Sök

Codemills notering övertecknad till 211 procent

CodemillBörs

Från vänster: Codemills medgrundare Rickard Lönneborg och Johanna Björklund. Foto: Press / Unsplash

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Hjälper mediejättar som Disney – får in pengar inför noteringen.

Umeå-bolaget Codemill har tagit fram en serie mjukvaruprodukter som förenklar arbetet för filmproduktionsbolag och medier. 

Bland kunderna märks bland några av världens största mediebolag som Disney och Viacom-CBS.

"Vi gör det möjligt att samarbeta kring video på ett molnbaserat sätt, även om man sitter i olika delar av organisationen eller världen”, har Rickard Lönneborg, vd och medgrundare på Codemill tidigare sagt till Breakit.

Bolaget noteras på First North med första handelsdag nu på fredag 18 juni. 

I samband med noteringen genomför bolaget en nyemission som blev övertecknad till 211 procent och bolaget får in 47,5 miljoner och får också cirka 3.000 nya aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

"Stark tro på Codemill"

”Antalet investerare visar på att det finns en stark tro på Codemill, vår affärsmodell och på vår framtid att hjälpa världens största mediabolag producera video på ett mer effektivt och molnbaserat sätt”, säger vd Rickard Lönneborg.

Emissionen var på 2,5 miljoner aktier och riktades till institutionella investerare och allmänheten i Sverige. Genom erbjudandet ökar antalet aktier till 12,98 miljoner, vilket medför en utspädningseffekt på cirka 19,3 procent.

Codemills marknadsvärde landar på 246,6 miljoner kronor när det inleder sin första handelsdag på First North den 18 juni.

Läs mer