Elon Musk skämtar på Twitter – Kindred stiger

Kindred Kryptovaluta Börs
Elon Musk skämtar på Twitter – Kindred stiger

Elon Musk. Foto: TT

Martin Hävner

Reporter

Teslas vd och storägare har skämtat på Twitter igen.

Men nu var det inte bitcoin som hamnade i fokus.

Teslas vd och storägare Elon Musk är känd, eller kanske ökänd, för sitt twittrande. Det finns gott om exempel när han med olika inlägg påverkat Teslas aktiekurs, och kanske än vanligare: värdet på bitcoin.

På måndagsförmiddagen svensk tid var det dags igen, något som av allt att döma oavsiktligen fick effekter på aktiekursen i det svenska bettingbolaget Kindred.

Först twittrande han nämligen ett påstående om att det tar 248 år för Pluto att färdas ett varv runt solen medan det tar 84 för Uranus. Det följdes upp med en tweet om att påståendet skulle kunna vara ett skämt från Philip K Dick, och sedan ytterligare en om att K:et i namnet står för Kindred.

Blade Runner bygger på hans böcker

Men Philip K Dick har inget alls med det svenska bettingbolaget att göra. Han hette mycket riktigt Kindred i mellannamn men var amerikansk science fiction-författare som dog 1982 Filmer som Blade Runner, Total Recall och Minority report bygger på verk av Philip K Dick.

Kring 10.30på måndagsförmiddagen handlades Kindred-aktien kring 145 kronor. Strax efter tweetsen från Elon Musk drog den upp till strax över 148 kronor, en uppgång med 2 procent. 

Läs fler artiklar
LÄS MER