Sök

Vivino hämtar vd från Bookin.com – Olivier Grémillon kliver in

KinnevikCreandume-handel

Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Vinappen Vivino har utsett Olivier Grémillon till ny vd för bolaget.

Bolaget meddelar samtidigt att nuvarande vd och grundaren Heini Zachariassen stannar i styrelsen.

“Detta är det perfekta ögonblicket att ansluta till Vivino”, säger Olivier Grémillon.

Han pekar på att Vivino sedan grundandet för cirka tio år sedan samlat på sig massa data, exempelvis användarnas recensioner och betyg, som bolaget nu kan använda för att “leda den revolutionära förändringen” av hur folk köper vin. 

Olivier Grémillon tillträder vd-jobbet den 26 juli. Han kommer närmast från Booking.com och var dessförinnan på Airbnb där han varit chef för logiappens expansion i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Vivino grundades 2010 av danskarna Heini Zachariassen och Theis Søndergaard. Huvudkontoret hittas i Köpenhamn. Bland delägarna hittas Kinnevik som gick in med 600 miljoner kronor i en finansieringsrunda i början av 2021.

"I likhet med livsmedel är vinmarknaden mycket stor och omsätter runt 400 miljarder dollar per år globalt, samtidigt som digitaliseringen släpar efter. Bolaget har nått en betydande skala med över 250 miljoner dollar i bruttoförsäljningsvärde och är lönsamt trots att de i dagsläget endast konverterar cirka 1,5 procent av användarna till köpare, vilket vittnar om en betydande potential", skrev Kinnevik, som äger 11 procent av aktierna, vid den tidpunkten.

Bland övriga finansiärer hittas Creandum och GP Bullhound. 

Läs mer