Sök

Klarnas nya stjärnvärvning: A$AP Rocky investerar och blir vd (men bara i en dag)

KlarnafintechPR

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Jag tycker jag var värd en ledig dag", säger Klarnas ordinarie vd Sebastian Siemiatkowski.

Den svenska betaljätten Klarna tog i början av mars in 1 miljard vid en nyemission och de senaste veckorna har det ryktats om att Softbank är på väg in i ytterligare en nyemission. 

Men på tisdagseftermiddagen kom en nyhet av en annan dignitet från Klarna. Den omsusade New York-rapparen A$AP Rocky investerar i bolaget och.blir dessutom vd för Klarna – men bara i en dag.

"Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom", säger Sebastian Siemiatkowski i ett pressmeddelande.  "Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag.”

Blir sannolikt inte vd på riktigt

Här ska det dock påpekas att det sannolikt inte är så att A$AP Rocky på riktigt kliver in som vd på Klarna. Även om han bara skulle sitta på posten i en dag skulle det kräva en ledningsprövning. Breakit har frågat Klarna om de har gjort det och bolaget har lovat att återkomma med ett svar.

För oss måttligt musikintresserade i 40-årsåldern blev A$AP Rocky ett välbekant namn först när han efter en spelning i Stockholm sommaren 2019 greps av polis efter ett slagsmål på stan. 

“Klarna är ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig”, säger A$AP Rocky.

”Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det global mode-viloläget”.

Klarna har tidigare gjort flera uppmärksammade samarbeten. Bland annat investerade rapparen Snoop Dogg en okänd, men sannolikt låg, summa pengar i bolaget. I samband med det bytte han också namn till Smooth Dogg – i linje med Klarnas ambition att göra shopping så smidigt som möjligt.

Läs mer