Sök

Safello ökade omsättningen rejält under första kvartalet

Safello

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kryptobolaget Safello redovisar en rejäl ökning av omsättningen jämfört med föregående år. Samtidigt som bolaget vänder till vinst.

Totalt steg omsättningen med 195,0 procent till 194,7 miljoner kronor. Vilket kan jämföras med en omsättning på 66 miljoner vid samma period året innan..

Bolaget lanserade förra året produkterna Safello Business och Safello Premium som riktar sig mot företag respektive privatpersoner.

”Safello Business riktar sig mot företag som vill ha exponering mot kryptovalutor på ett säkert och enkelt sätt. Produkten karaktäriseras av färre antal men större ordrar. Vi har sett god tillväxt i kundbasen, och under det första kvartalet 2021 representerade Safello Business cirka 4 procent av nettoomsättningen", säger vd och medgrundare Frank Schuil.

"Safello Premium riktar sig till privatpersoner med behov av större transaktioner. Här ser vi just nu den största relativa ökningen sett till volym, och i första kvartalet representerade Premium cirka 18 procent av nettoomsättningen.” 

Bruttovinsten blev 10,5 miljoner kronor (3,0), med en bruttovinstmarginal på 5,4 procent (4,5).

Ebitda-resultat blev 1,3 miljoner kronor (-0,1), med en ebitda-marginal på 0,7 procent.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev 0,8 miljoner kronor (-0,6).

Antalet exekverade ordrar ökade med 34 procent till 57 403 (42 975).

I rapporten uppges det att kostnader relaterade till Safellos börsnotering kommer att delvis påverka resultatet i det andra kvartalet, och att det inledande arbetet med Safello Wallet och Safello Subscription fortlöper enligt plan med målet att lansera produkterna under 2021.
 

Läs mer