Sök

Jakten på Göteborgs enhörningar och Jessica Löfström i studion

UnicornBreakit Live

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Enhörningar och svartjobb ska avhandlas i veckans avsnitt av Breakit Live.

Göteborg har inte fostrat några enhörningar. Samtidigt som de verkar flöda från Stockholm. Det rapporterade Göteborgs-Posten i veckan och lyfte frågan varför ingen blir techmiljardär på västkusten. I Breakit Live lyfter vi frågan tillsammans med Sara Wallin, vd på Chalmers Ventures och Jens Østgaard, vd på Walborg, vad tycker de om bilden som målas upp och hur ska vi lösa det här problemet?

Vi gästas också av entreprenören Jessica Löfström som är aktuell med sitt nya bolag Ansvar Säkerhet som ska tackla problemet svart arbetskraft i byggbranschen. Hon är också grundare av och styrelseordförande i 17Nätverket, som samlar kvinnor som har grundat och lett minst ett bolag till en årsomsättning på minst 50 miljoner kronor. De har också börjat investera tillsammans.

Utöver det så kommer vi också att prata mer om hajpade G-loot och Breakits avslöjande om att e-sportbolaget nu har tvingats bromsa in expansionsplanerna. Vad är det egentligen som händer där?

Vi kommer också att lyfta Klarnas storsatsning på liveshopping, som Breakit också avslöjade, och varför det kan vara en nyckel till USA-marknaden.

Klockan 13:30 kan ni följa Breakit Live direkt på sajten – ställ ett larm och gör er redo!

Läs mer