Sök

Blankare dyker upp i LMK Group

Linas matkasseBörs

Walker Kinman, vd och Lina Gebäck grundare Linas Matkasse. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

En hedgefond har dykt upp som blankare i e-handelsbolaget.

Den San Francisco-baserade hedgefonden Tenzing Global Management har tagit en blankningsposition på 0,53 procent i e-handelsbolaget LMK Group (tidigare Linas Matkasse), enligt Finansinspektionens register.

Den korta positionen, som blankning också brukar kallas, innebär att fonden spekulerar i att aktien i bolaget ska gå ner. Om man gör på det sättet måste man anmäla detta till Finansinspektionen om positionen överstiger motsvarande 0,5 procent av aktierna det berörda. Då blir uppgifterna offentliga och Tenzings blankning är den första som blivit det i fallet LMK. 

Kursen står och stampar

Matkasse-aktien noterades i slutet av mars på handelsplattformen First North. Dessförinnan fick hugande spekulanter teckna aktien för 79:50 kronor per styck. Första handelsdagen gick den rakt upp och vissa affärer gjordes till och med norr om 100 kronor.

Men sedan har det varit kämpigare och kursen står nu strax under introduktionserbjudandet. Bolaget har nu ett börsvärde om cirka 1 miljard kronor. 

LMK:s rapport för det första kvartalet visade att bolaget växte en bra bit över 30 procent under årets tre första månader. Omsättningen uppgick till 419 miljoner kronor under perioden. 

Läs mer