Sök

Kunde blivit Joe Bidens finansminister – nu kliver Roger Ferguson in i Klarnas styrelse

Klarnafintech

Sebastian Siemiatkowski, vd Klarna och Roger Ferguson, ny styrelseledamot i Klarna. Foto: Press/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Google-toppen tar plats i styrelsen.

Klarna har satsat aggressivt på den amerikanska marknaden och bland annat engagerat både Snoop Dogg och Lady Gaga i uppmärksammade reklamkampanjer. 

Enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski växer bolaget också i raketfart på andra sidan Atlanten och inom kort väntas USA passera Tyskland som deras största marknad. 

I slutet av förra året fattade riskkapitalbolaget Seqouias Michael Moritz ordförandeklubban i den svenska bankutmanaren och nu kliver en ny tungviktare in i styrelen.

Kunde blivit Joe Bidens finansminister

Enligt Svenska Dagbladet tar Roger Ferguson som under många år suttit i styrelsen för den amerikanska centralbanken, men också sedan 5 år tillbaka sitter i styrelsen för Googles ägare Alphabet, nu en plats i Klarnas styrelse..

Ferguson nämndes som en av de personer som var aktuell för den tunga posten som finansminister när Joe Biden blev ny president. Där blev han brädad av Janet Yellen men får nu alltså istället ta Andrew Youngs plats i Klarnas styrelse, Young representerade riskkapital Permira.

I början av mars tog Klarna in 1 miljard dollar, strax över 8 miljarder svenska kronor i en nyemission som värderade bolaget till nästan 260 miljarder svenska kronor.

Läs mer