Sök

Annonssamarbete med Samsung

Flaggskepps-TV:n som gör 8K-teknologin ännu bättre

Samsung

Tobias Lundgren

Nya klivet i tekniken ger en helt unik upplevelse i TV-soffan.

Ställer du höga krav på din TV, oavsett om du njuter av favoritfilmen, en ny spännande serie eller följer laget i ditt hjärta när de kämpar för ännu en titel? Då har du förmodligen koll på de senaste årens utveckling inom TV-teknik. 

Nu flyttas gränserna för vad en TV egentligen är och klarar av återigen, när Samsung introducerar det nya flaggskeppet Neo QLED 8K. 

– Jämfört med QLED, där bilden styrdes av ett hundratal lampor, så styrs skärmen i en Neo QLED 8K av tusentals lampor, Tommy Nilsson, ansvarig för TV och ljud på Samsung i Sverige och Norden.

Läs mer om Neo QLED 8K och Samsungs breda modellutbud här!

All avancerad teknologi i en Neo QLED 8K

Så vad kan du förvänta dig när du tittar på en Neo QLED 8K?

  • Knivskarpa detaljer i alla ljusförhållanden. Genom tusentals ljuspunkter, grupperade i zoner, kan Quantum Matrix-tekniken styra ljuset med mycket stor precision, och begränsar oönskad ljusspridning. Du får känslan av en perfekt upplyst teaterföreställning – hemma i vardagsrummet.

  • 8K-effekt – oavsett källmaterial. Via AI-teknik skalas bildkvaliteten upp till 8K, och drar nytta av skärmens fantastiska egenskaper, vad du än tittar på för tillfället.

  • Maximal färgvolym och kontrast. Neo QLED-skärmarna levererar 100 procent färgvolym även i de ljusstarkaste scenerna, som under en skidtävling. Du ser varje liten detalj i favoritfilmen, särskilt i scener med både ljusa och mörka partier.

  • Ljud som anpassar sig efter hemmet. Neo QLED är inte bara en fest för ögonen. Det dynamiska ljudsystemet följer objekten på skärmen när de flyttar sig, och ger en extra dimension till innehållet. TV:n analyserar ständigt omgivningen och kalibrerar ljudet efter förutsättningarna.

  • Design som sticker ut – när du vill det. Samsungs Infinity Screen täcker 99 procent av bildytan, och ger en oförglömlig upplevelse när din TV är igång. När den är avstängd smälter den in på din vägg, och du slipper dessutom störande sladdhärvor eftersom Neo QLED 8K får både ström och data genom en enda transparent kabel.  

  • En storlek som passar alla. Neo QLED 8K finns från 55” för de som vill uppleva teknologin i mindre skala – till en maffig 85-tumsskärm som ger biokänsla direkt i vardagsrummet.

  • Garanti mot inbränning. Eftersom QLED-teknologin är naturligt resistent mot inbränningar erbjuder Samsung tio års inbränningsgaranti, som du kan ta del av om du registrerar din TV senast 90 dagar efter köp.

”Neo QLED 8K är den bästa TV-teknologin man kan ha just nu, en perfekt kombination av design och teknik. Resultatet blir en bild som är så nära verkligheten man kan komma idag”, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV och ljud på Samsung i Sverige och Norden.

Här kan du köpa din Neo QLED 8K direkt!

 

Läs mer