Sök

Annonssamarbete med TELIA

Ny undersökning: Distansarbete är här för att stanna (och här är smarta tjänsterna som hjälper er!)

TeliaDigitalisering

Ebba Arnborg

Nej, vi kommer inte gå tillbaka till hur vi jobbade innan pandemin – det visar Telias senaste undersökning. Samtidigt utnyttjas inte de digitala verktygen fullt ut. Läs expertens 3 smarta tips som hjälper er att maxa affären!

För tredje året i rad har Telia låtit undersöka exakt hur digitala företag med upp till 500 anställda verkligen är. Resultaten av årets undersökning visar att 70 procent av företagen tror att fler kommer att arbeta på distans som en konsekvens av pandemin. Samtidigt visar undersökningen att den digitala klyftan ökar.

Samla all it och kommunikation och spara tid och pengar – här kan du boka kostnadsfri rådgivning!

”Det är dags att se på digitaliseringen som något mycket mer än videomöten. Det handlar inte bara om att ersätta analoga arbetssätt med digitala, utan om affärsliv, om att möjliggöra förflyttning. Till exempel genom en ökad automatisering, där vi som levererar tjänster behöver hjälpa till med utbildning kring hur verktygen ska användas”, säger Daniel Stark, strategi- och affärsutvecklingschef på Telia.

Samtidigt som han vill att fler ska höja blicken för att få syn på vad digitala tjänster kan bidra med för att få ett företag att växa, vill han inte att företag ska göra det så svårt för sig:

”Digitalisering behöver inte vara så avancerat, det ska helt enkelt ge dig och dina kunder värde. Fråga runt bland oss i branschen eller i ditt nätverk för att få tips och inspiration, men fråga gärna någon med bred kunskap, för den som bara jobbar med molntjänster kommer bara att tipsa om just det. Börja sedan med att plocka den lägst hängande frukten.” 

Gör det enklare att få tekniken att fungera ihop, genom att samla all it och kommunikation. Här kan du boka kostnadsfri rådgivning!

Exakt vilken frukt det är du ska börja plocka beror så klart på din verksamhet, men här är tre exempel på verktyg som kan spara både tid och pengar:

Automatisera administrationen

I dag finns en rad företag och tjänster som kan förenkla vardagen för företagare genom att automatisera processer som tidigare krävt stor, manuell pappershantering och arbetskraft. Nu kan repetitiva uppgifter som fakturering, betalning och bokföring skötas digitalt istället och du som företagare kan lägga tid på annat – som är både roligare och mer lönsamt.

Tjänster för distansarbete

För ett flexibelt arbetsliv är uppkopplingsmöjligheterna fundamentet, men utan rätt tjänster betyder det ingenting. Se till att ha en leverantör som kan ta ansvar för alla verksamhetskritiska verktyg som e-post, telefoni och molntjänster. Låt inte teknikstrul stå i vägen för ditt företags nästa utvecklingssteg.

Samarbete och kreativitet

Oavsett var arbetet utförs, behöver vi kunna samarbeta med och låta oss inspireras av våra kollegor. För kreativt arbete kan en digital whiteboard göra underverk, för planeringen kan ett digitalt projektledningsverktyg öka effektiviteten. Och för den som vill knyta närmare band med kunderna kan en bra webbkamera lägga grunden för att kunna leverera riktigt bra material i de sociala kanalerna.

Samla all it och kommunikation och spara tid och pengar – här kan du boka kostnadsfri rådgivning!

Läs mer