Sök

Ash Pournouri om nästa stora trend: “One minute cities”

Breakit24Live

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Så blir framtiden: "Det är bara en tidsfråga".

Efter ett år som inte sett ut som något annat har mycket förändrats. E-handeln växer så det knakar och vi streamar och lever våra liv digitalt mer än någonsin tidigare. 

De flesta är nog mer överens om att världen kommer att se annorlunda ut efter pandemin än vad de gjorde innan. 

Men hur kommer den bli?

Ash Pournouri entreprenör och techprofil hade en klar vision om framtiden när han var en av deltagarna (tillsammans med Forza Footballs Patrik Arnesson och Martina Klingvall från Telness) i frukostpanelen i vår storsatsning Breakit24Live.

“Man har länge talat om “15 minutes cities”, där allt ska vara tillgängligt inom 15 minuter, nu tar man det ännu längre till “1 minute cities”, säger han.

Han tror att vi kommer röra oss mycket mindre utanför hemmet i framtiden, till exempel att när vi idag går till postombudet för att hämta vårt paket kommer vi i framtiden att få det hem till dörren.

Utvecklingen kommer att göra att vi lägger en ännu större del av vår tid på de digitala och flyttar över våra liv från den fysiska världen till den virtuella i större utsträckning. 

“Det är bara en tidsfråga innan de digitala upplevelserna är lika bra som de fysiska, det är närmare än vad vi tror.”

Han menar också att det trots att det varit ett riktigt krisår på många sätt så har det varit inspirerande att se entreprenörer som har lyckats ställa om.

“Det syns vilka som är de riktiga entreprenörerna som kan ställa om. Det krävs otroligt mycket och är inte alltid roligt”.

Missa inte fortsättningen av Breakit24Live – vi kör hela dagen på Breakit.se och på Twitch.

Läs mer