Sök

Hedvig tar sig över bron – går in i Danmark i dag

HedvigFörsäkringar

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tillståndet från Finansinspektionen var nyckeln – nu tar försäkringsstartupen bron över till Danmark.

Hedvig grundades 2018 och har en klassisk startupidé. De ska utmana en föråldrad bransch, i det här fallet försäkringar, med hjälp av digitalisering och automatisering.

Tillväxten har varit snabb och omsättningen dubblades ökade med 200 procent under förra året.

I mars år öppnades en gyllene dörr för startupen när Finansinspektionen beviljade bolaget licens för att bedriva försäkringsrörelse. Det innebär att Hedvig gick från att bara förmedla försäkringar till att bli ett eget försäkringsbolag. 

Tar klivet över sundet

Eftersom tillståndet är giltigt i hela EU gör det också att bolaget kunde börja ladda för en expansion ut i Europa. Och nu tar man första steget när man kliver över Öresund och lanserar i Danmark.

"Danskarna har kommit långt när det kommer till digitalisering och en stor andel av befolkningen är urbana, unga människor i vår målgrupp" säger Lucas Carlsén, vd och medgrundare på Hedvig i ett pressmeddelande.

"Man brukar säga att Danmark tar oss övriga skandinaver ett steg närmare kontinenten och det känns verkligen spännande att inleda vår europeiska expansion just här", säger Lucas Carlsén, vd och medgrundare, Hedvig. 

Bolaget meddelar också att de kommer anställa 30 personer under året och då totalt ha 100 medarbetare på lönelistan.

2020 fyllde bolaget kassan med 80 färska miljoner från befintliga ägare i en transaktion som värderade bolaget till hela 550 miljoner kronor.

Det var en rejäl ökning från värderingen på 340 miljoner kronor när de tog in pengar under 2019.

Nyfiken på vilka som står på ägarlistan i Hedvig? Kika här!

Läs mer