Operativ chef går från H&M till Quizkamp-bolaget: "Unik chans"

FEO Media På nytt jobb
Operativ chef går från H&M till Quizkamp-bolaget: "Unik chans"

Johan Tengå, ny operativ chef på FEO Media. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Johan Tengå blir ny operativ chef på FEO Media. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag har funderat på att återgå till spelbranschen ett tag och när jag träffade FEO Media så fick jag en fantastisk känsla av ett företag med familjekänsla och starkt entreprenörskap som jag vill vara delaktig i. Att tidigt få vara med på FEO Medias resa från startup till ett mer etablerat bolag är en unik chans som jag inte vill missa.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag jobbade senast på H&M som ledare för ett it-team som ansvarade för all mjukvara som behövdes för att varumärkena COS, & Other Stories, Monki, Weekday och Cheap Monday skulle kunna sälja sina kläder online. Primärt handlade det om utveckling och förvaltning av deras e-handelsplattform och sajter. Innan H&M jobbade jag cirka tio år i spelbranschen. Under slutet av mina högskolestudier fick jag ett erbjudande från företaget Funcom i Norge om att komma och jobba på deras kundtjänstavdelning. Ett år senare tog jag över som chefsdesigner för spelet och min dröm hade gått i uppfyllelse. Jag jobbade med Anarchy Online i flera år innan jag flyttade över som chefsdesigner på Age of Conan. Efter nästan fem år i Norge valde jag att flytta hem till Sverige igen och jobba som producent på Battlefield 3. Jag har även varit producent på Starbreeze för Syndicate.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“FEO Medias grundare har tidigare varit väldigt aktiva i den operativa delen av företaget men har nu börjat dra sig tillbaka och jobbar mer som en styrelse. Därför kommer jag in för att ta hand om den dagliga operativa driften av företaget. Jag kommer att jobba mycket med att strukturera upp företagets arbetsprocesser, analysera vad vi gör bra och dåligt och försöka optimera olika processer för att saker skall bli så effektivt som möjligt. Det är en balansgång i ett mindre bolag där man inte vill sätta för hårda regler men samtidigt ha en grund att stå på. Jag kommer också att jobba mycket för att FEO media skall bli en attraktiv arbetsplats och en känd aktör på den svenska marknaden. Idag vet de flesta vad Quizkampen är, men få vet att FEO Media ligger bakom den appen och det vill jag ändra på.

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att vara en del av ett företag med en stark entreprenörsanda, att inte fastna i rutiner som man lätt gör på större bolag. Det är en fantastisk känsla att vakna upp varje morgon och inte riktigt veta vad som kommer att ske. Det kan vara allt från att montera en ny server till att följa upp årets budget.”

---------------------------------

Fakta om Johan Tengå:

Ålder: 42 år.

Familj: Fru och två barn.

Bor: Hammarby Sjöstad, Stockholm.

Intressen: “Dataspel står högst upp på intresselistan och jag spelar det mesta jag kommer över. När man jobbar med spel så är det viktigt att hålla koll på vad alla andra gör och hur de använder ny teknik. Ett annat stort intresse är NHL hockey där jag följer varje match som Washington Capitals spelar. Ett av mina favoritplagg är en Capitals tröja som jag fick i avskedsgåva från mina kollegor på H&M.”

Favoritapp: “Eftersom frågan är app och inte spel så säger jag kanske lite oväntat Swish då det är en app jag använder väldigt ofta.”

Varför är det din favoritapp?: “Swish är ett bevis på att det går att göra enkla, funktionella appar utan en massa krångliga säkerhetsfunktioner.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är från Gränna och har sommarjobbat med att baka polkagrisar och knäck.”

Läs fler artiklar
LÄS MER