Efter investeringen – nu ska Kollektiva samarbeta med banken

Kollektiva
Efter investeringen – nu ska Kollektiva samarbeta med banken

Jonas de Lange

Reporter

Banken Collectors grundare Lena Apler investerade nyligen i fintechbolaget Kollektiva. Nu inleder de två bolagen ett nytt samarbete.

Kollektiva har utvecklat en tjänst fördär man kan se hur andra har placerat sina premiepensioner och även ta rygg på de allra mest lyckade spararna om man så vill.

Det nya samarbetet bygger på att  bankuppstickaren Collector Bank marknadsför Kollektiva till sina kunder som en slags extern tilläggstjänst.

Vi har tidigare rapporterat om att Collectors medgrundare och styrelseordförande Lena Apler har investerat i Kollektiva tillsammans med Claes Kinell som också sitter i Collectors styrelse.

Det nya samarbetet kan ses som ett sätt för de två styrelsemedlemmarna att lyfta bolaget de har investerat i. Åsa Hillsten Eklund på Collector tror dock att samarbetet är positivt för banken också.

“Vi gillar sömlösa erbjudanden, tjänsten är effektiv, digital och transparent. Det är en del av en transformation av en hel bransch”, säger hon.

Även Pontus Kristiansson, vd på Kollektiva, är mycket nöjd med samarbetet.

“Collector är en modig bank, som delar vår syn på utvecklingen i branschen. Vi hade inte kunnat jobba med vilken bank som helst”, säger han.

Totalt sett har nu 40 miljoner kronor investerats i skånska Kollektiva sedan sommaren 2015. Bland investerarna finns förutom Collector-profilerna även Sigma-grundaren Dan Olofsson.

Läs fler artiklar
LÄS MER