Sök

Meitner utmanar Stockholms Skolplattform – laddar kassan inför lansering

Meitner

Adrian Andersson. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

21-åringens skolplattform lockar investerare.

Att kalla Stockholm Stads skolplattform för ett kritiserat börjar snart bli något av en underdrift. Projektet, som kostat 1 miljard att bygga, skulle ge lärare, elever och föräldrar ett sätt att kommunicera. Men det har kantats av tekniska problem och incidenter där personuppgifter läckt ut, vilket bland annat tvingade Stockholms stad att stänga delar av plattformen under en period, något som senare följdes av sanktionsavgifter Integritetsskyddsmyndigheten.

Problemen har helt enkelt varit många. Det har till och med fått föräldrar att försöka ta saken i egna händer

Men föräldrarna är inte de enda som vill utmana. Ett bolag som siktar på att bli en heltäckande skolplattform i Sverige är Meitner, grundat 2020 av 21-årige Adrian Andersson. 

Tillsammans med ett team av utvecklare har han tagit fram en utmanare som ska ha liknande funktioner som Stockholm Stads, fast fungera bättre.

Ska lansera skolplattformen i höst

Nu har bolaget tagit in 5,8 miljoner kronor i en nyemission och laddar för lansering av plattformen på de första skolorna under hösten i år.

“Det känns fantastiskt roligt att vår tjänst är så efterfrågad och att så många ser potentialen i det vi gör! Det stora intresset ger oss goda möjligheter att bredda plattformen för att tillhandahålla den för fler skolformer, som till exempel förskola”, säger Adrian Andersson i ett pressmeddelande.

Bland investerarna finns Arne Engvall, tidigare Head of Real Estate PwC, Pineberrys grundare Stefan Mahlstein och Tommy Flemström, grundare av och vd på Verified.

“Behovet av att underlätta och förenkla administrationen för Sveriges skolor genom digitalisering är enormt. Trots det har ingen lyckats tidigare, förmodligen för att de tänkt mer på produkten än på användarna. Meitner utgår istället helt från lärarnas, elevernas och föräldrarnas behov, det är enligt min mening nyckeln till framgång i alla digitaliseringsprojekt”, säger Stefan Mahlstein.

Läs mer