Sök

Boappa vill digitalisera boendet – nu slukas de av SBAB

SBABBoappaProptech

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Köps upp för hemlig prislapp.

Den svenska bostadsappen Boappa grundades 2015 med målet att digitalisera tjänster för bostadsrättsföreningar. Nu meddelar bolaget att de köps upp av statliga SBAB, som förvärvar 58 procent av aktierna i ett första skede med avsikten att köpa hela bolaget i ett senare skede. 

“Med snart 50 000 användare av appen har vi ett kvitto på att digitala verktyg efterfrågas av såväl styrelser som medlemmar i en förening. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan mot visionen tillsammans med SBAB”, säger Mats He, vd och grundare av Boappa i ett pressmeddelande.

Någon prislapp kommuniceras inte i samband med affären. Boappa kommer att bli ett dotterbolag till SBAB och systerbolag till Booli. 

Breakit uppmärksammade Boappa när de tog in 4 miljoner kronor i början av 2020. Då investerade bland annat Ryska Postens grundare Daniel Pilotti, Johan Karlsson, vd på Slättö, Carl-Magnus Hallberg, managing director EQT Digital och Jesper Laursen, grundare av Scandinavian Homes.

Under 2019 omsatte Boappa drygt 200.000 kronor med ett minusresultat på 2,4 miljoner kronor.

“Boappa blir ett mycket värdefullt tillskott till vårt kunderbjudande och till de boendetjänster vi har idag såsom bolån och bostadsfinansiering, bostadsannonser, bostadsvärderingar och fastighetsmäklartjänster i våra varumärken SBAB, Booli och Hittamäklare”, säger Klas Danielsson, vd på SBAB i ett pressmeddelande.

Läs mer