Elly Pistol tillsätter ny vd: “Triggar mig av två anledningar”

Elly Pistol e-handel
Elly Pistol tillsätter ny vd: “Triggar mig av två anledningar”

Leila Kloo blir ny vd på Elly Pistol.

Towe Boström

Reporter

Hon ska ratta modemärket.

Det svenska bolaget Elly Pistol designar kläder med fokus på streetstyle och har gjort sig kända för sina bomberjackor. De har byggt upp en stark närvaro i sociala medier med hjälp av influencers och sina stärkande budskap mot kvinnor. 

Elly Pistol grundades under 2015 av Cecilia de Champs. Under förra året investerade det svenska riskkapitalbolaget Renevatio och tog en större ägarandel i bolaget. Sedan tidigare finns även JNE Invest, Desifer och BLCBX Investment Group på ägarlistan. 

Nu tillsätter Elly Pistol en ny vd i form av Leila Kloo som har en bakgrund som e-handelschef på smyckesföretaget Edblad & Co. Hon tar sig nu an uppdraget att öka Elly Pistols tillväxt och driva den internationella expansionen.

“Elly Pistol triggar mig av två anledningar, det är ett kaxigt och värderingsdrivet företag som sticker ut i modebranschen, samt att bolaget befinner sig exakt i den fas jag älskar, precis på tröskeln till en mycket kraftig tillväxt” säger Leila Kloo.

Nästa generation vill ha mer än ett par snygga tajts

Elly Pistols marknadsföring genomsyras av stärkande budskap som riktar sig till kvinnor. 

“Segmentet Elly Pistol verkar i är i ropet och därmed också konkurrensutsatt med många stora och starka spelare, men där Elly Pistol är unika i att lyfta in budskap i kollektionerna.  Nästa generation vill ha mer än ett par snygga tights. Kunderna vill ta ställning och driva empowerment”, säger Leila Kloo.

Leila Kloo ersätter  Peter Lenerius och tillträder den nya rollen i sommar. 

JNE Invest och Renevatio är största ägare i bolaget. I början av året genomförde Elly Pistol en nyemission på runt 1 miljoner kronor med befintliga ägare för att investera i lager och anställda. 

Det är oklart hur det gick under förra året. För 2019 landade siffran på 4,3 miljoner i omsättning med ett minusresultat på 3,3 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER