Nu ska svenska Sqore varva upp - vill ta in över 100 miljoner i kapital

Breakit - Nu ska svenska Sqore varva upp - vill ta in över 100 miljoner i kapital

Sqores grundare Niklas Jungegård

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Den snabbväxande svenska rekryteringplattformen laddar för europeisk expansion.

Sqore har det senaste året dykt upp som ett av de hetaste svenska techbolagen. Företaget, som grundades 2010 av Robert Lyngman, Chu Zhu, Gustav Borgefalk och Niklas Jungegård, fick strålkastarljuset på sig  i början av förra året då bland annat riskkapitalbolaget Northzone pumpade in över 30 miljoner kronor i bolaget. 

Sqore använder sig av olika tävlingar för att vaska fram de vassaste jobbkandidaterna och har nu närmare 1 miljoner potentiella jobbkandidater i sitt nätverk vilket är mer än en fördubbling jämfört med när Northzone kom in som storägare. 

Enligt Breakits källor är bolaget nu på väg att dra igång en ny stor finansieringsrunda. Planen är att ta in runt 100 miljoner kronor, enligt Breakits uppgiftslämnare. Något slutgiltigt beslut om storleken på rundan är dock inte fattat och den kan bli både större och mindre. Avgörande blir hur aggressiva bolagets expansionsplaner är. Om målet blir att erövra större delen av Europa så kommer det att krävas minst 100 miljoner kronor i nytt kapital och det är också åt det håller som Sqore-ledningen lutar, enligt Breakits källor.

Ingen från Sqore vill dock bekräfta att en finansieringsrunda är på gång.  

"Det är ingenting jag kommentera nu, vi är mer eller mindre lönsamma redan och tog in en investering i början på förra året”, säger vdn Niklas Jungegård till Breakit.

Sqore omsatte 17 miljoner kronor under 2014 och gjorde ett nollresultat. Niklas Jungegård vill inte uppge omsättningen för helåret 2015 men säger att bolaget andra halvåret 2015 omsatte 12,5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER