Daniel Ek vill köpa Arsenal – “Ger mig gärna in i leken”

Spotify Sport
Daniel Ek vill köpa Arsenal – “Ger mig gärna in i leken”

Arsenal / Daniel Ek Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Efter fansens våldsamma protester kommer Spotify-chefen och Arsenal-supporten Daniel Ek med ett oväntat utspel.

Det är oroligt utanför Premier League-klubben Arsenals hemmaarena Emirates Stadium i London under fredagskvällen. Orsaken till upprördheten är Arsenals majoritetsägare, den amerikanska miljardären Stan Kroenke.

Han har varit en av initiativtagarna till Super League. Stan Kroenke har förespråkat att London-klubben ska vara med i den nya ligan som fått fotbollsfansen världen över att gå i taket.

Under fredagskvällen samlades tusentals Arsenal-fans utanför Emirates Stadium och skanderade “Kroenke out”. Strax före 21.00 reagerade också den mångårige Arsenal-supportern Daniel Ek. I en tweet skriver han:

“När jag var barn och så länge jag kan minnas, har jag hejat på Arsenal. Om KSE är villiga att sälja, skulle jag gärna ge mig in i leken”.

KSE står för Kroenke Sports & Entertainment och det är via detta bolag som Stan Kroenke äger aktiemajoriteten i Arsenal.

Krävs miljarder för att lösa affären

Nu flaggar alltså Daniel Ek för att han är villig att köpa aktierna. Frågan är om Spotify-grundaren har de finansiella resurserna till detta? Han äger i dagsläget aktier i Spotify till ett värde av över 4 miljarder dollar men de aktierna lär han inte ha några planer på att avyttra.

När affärsmagasinet Forbes värderade Arsenal i april kom de fram till att klubben har ett marknadsvärde på 2,8 miljarder dollar.

Fast Daniel Ek kan ju till exempel gå ihop med några av sina andra miljardärspolare som Mark Zuckerberg och Martin Lorentzon för att få ihop till köpeskillingen. Vi följer fortsättningen av denna historia med spänning.

Läs mer

Techbolagen som betalar bäst lön – vi har kartlagt 225 heta företag i Sverige

Hittade Storytel i Draknästet – och förvandlade 2 miljoner till 460: “Min baby”

Daniel Ek får nobben av Arsenals ägare – men ger sig inte

Läs fler artiklar
LÄS MER