Tuff konkurrens för taxibolagen – nu lanseras Uber i Malmö

Breakit - Tuff konkurrens för taxibolagen – nu lanseras Uber i Malmö

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Taxijätten Uber tar klivet in i Skåne.

2013 etablerade sig Uber i Stockholm och året därefter klev jätten in i Göteborg. Nu ska Uber ta sig an Sveriges tredje största stad – Malmö.

Enligt sajten 8till5 kommer Uber-bilar att börja rulla på Malmös gator från och med imorgon. Exakt hur många bilar det rör sig om är inte klart, men enligt Uber har man haft kontakt med ”ett stort antal förare.”

Kontroversiella Uber Pop, som gör det möjligt för privatpersoner att köra taxi med sina egna bilar, är däremot inte aktuellt för staden. 

”Uber Pop är en testprodukt vi har och det finns inga planer att lansera den i Malmö. Det är inte aktuellt i nuläget”, säger Alok Alström, Sverigechef på Uber till 8till5.

Uber är ett av världens just nu mest hajpade och största techbolag. I höstas bedömes bolaget I vara värt motsvarande nästan 600 miljarder kronor.  

Till skillnad från vanliga taxibolag är Uber helt och hållet kopplat till Uber-appen, där användarna kan betygsätta förarna (och vice versa) samt se var de olika befinner sig med hjälp av GPS. All betalning sker även via appen.

Priset ligger vanligtvis under de etablerade taxibilarnas taxor.

Läs fler artiklar
LÄS MER