Eequity säljer e-handelssajter: "Ledande aktören i Norden"

Eequity Nordic outdoor & sports group e-handel
Eequity säljer e-handelssajter: "Ledande aktören i Norden"

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

E-handelssajterna får nya ägare.

De tuffa restriktioner som har gällt under det senaste pandemiåret har drivit svenskarna ut i skog och skidspår samtidigt som e-handeln boomat som aldrig förr. 

Nordic Outdoor & Sports group hette tidigare Outdoorexperten och driver fyra e-handelssajter inom just utomhusaktiviteter som vandring, klättring och längdskidåkning. Verksamheten drivs på sajterna Outdoorexperten, Skistart, Multitriathlon och Climbing247. 

Nu får de nya ägare när We Sports AB och GOB Invest köper bolaget från riskkapitalbolaget Eequity och grundarna. Kvar i den nya ägarkonstellationen finns även grundarna till Skistart.

”Med ett rekordkvartal bakom oss lägger detta grunden för en fortsatt expansion som kommer att komma våra kunder tillgodo”, säger Johan Rehnström, vd på Nordic Outdoor & Sports group.

“Vi har för avsikt att fördjupa och förbättra vårt produktutbud samtidigt som bolaget nu tillförs nya produktområden”. 

Hur mycket We Sports och Gob invest betalar för bolaget vill de inte avslöja mer än att det handlar om mångmiljonbelopp.

“Vi är väldigt glada att genom partnerskapet med Gob Invest och grundarna till Skistart kunna räkna in vad vi anser är den ledande aktören i Sverige och Norden inom e-handel för outdoor, klättring och längdskidåkning till Wesports-familjen”, säger Lars Lindgren, grundare till Wesports.

Nordic Outdoor & Sports Group omsatte 2019 129 miljoner kronor och gjorde en förlust på 5 miljoner.    

Du har väl inte missat vår e-handelsrapport där vi kartlagt ägare, värderingar och ger dig alla siffror och de hetaste analyserna? Kolla in det här

Läs fler artiklar
LÄS MER