Sök

Annonssamarbete med Telenor Företag

För fintechbolaget innebar pandemin inga hinder – nu vill de inspirera andra till att våga jobba helt digitalt

Bild:Breakit/Unsplash

Karin Holmberg

Distansarbete ligger i bolagets DNA, därför kunde Vourity fortsätta jobba som vanligt när Covid-19 lamslog resten av världen.
Nu tävlar de om marknadsföring värd 100 000 kronor när Breakit och Telenor fortsätter sin jakt på Sveriges digitala pionjärer.

Företaget Vourity säljer plattformar för obemannad betalning och försäljning, som gör att företag kan sälja varor och tjänster helt utan mänsklig kontakt inblandad. Det kan till exempel handla om betalning vid elbilsladdare, offentliga toaletter och obemannade butiker.

Och eftersom Vouritys idé bygger på uppkoppling är det logiskt att grundaren Hans Nottehed redan från starten 2018 valde att basera allt på distansarbete.

”Att arbeta på distans har gjort oss flexibelt och lättrörligt som företag, vi hade till exempel inga problem att ställa om när Covid-19 kom, distansuppkopplat var redan vårt normalläge”, säger Hans till Breakit.

Fördel för rekrytering

Fysiskt sitter Hans i Stockholm, medan kollegor är utspridda över världen. Bolagets medgrundare Peter Hirtl sitter i svenska Örebro, medan andra kollegor befinner sig i länder som Indien, Pakistan och Kenya.

”Att vi kör med global sourcing av kompetens, som innebär att vi kan plocka smarta människor som medarbetare oavsett var de befinner sig på jorden, har varit en klar fördel. Som liten startup hade vi aldrig haft en chans att konkurrera om kompetens på Stockholmsmarknaden, med jättar som Spotify och Klarna. Nu kan vi rekrytera duktiga människor var som helst i världen. Så länge du har en internetuppkoppling och en hjärna är du välkommen att jobba hos oss.”

Papperslösa i molnet

Som uppkopplad företag använder Vourity till största del molnbaserade verktyg. De jobbar till exempel med Fortnox för digital ekonomihantering, Getaccept för digitala avtal och Kivras digitala brevlåda. 

”Det innebär att vi har skippat all fysisk pappershantering – inga pärmar att hålla reda på!”

Finns det inga utmaningar med det digitala arbetssättet? Jo, självklart. När du inte kan stämma av ett nytt projekt över en kopp kaffe i fikarummet, där det är lättare att höra nyanser och undvika missförstånd, krävs det att kommunikationen blir extra tydlig.

”Du kan inte bara säga ’bygg ett hus’, eftersom ramarna för vad som räknas som är ett hus kan ju se väldigt olika ut i olika länder, med olika kulturer. I Sverige tycker vi att dörrarna ska vara rektangulära, men i andra länder kan dörrar lika gärna vara triangulära.”

Det digitala arbetssättet, särskilt som det sker över flera tidszoner, kräver därför att allt dokumenteras tydligt. Och för kommunikationen medarbetare emellan är Teams och Slacks grundbultarna.

Nominerade sig själva

Nu har Vourity nominerat sig själva i Telenor och Breakits tävling om Sveriges mest uppkopplade bolag, där vinnaren som utses den 20:de maj. Förutom ära och berömmelse kan de vinna hela 100 000 kronor i marknadsföring på Breakit.

Hans tycker att en eventuell vinst vore rolig, inte minst för att kunna inspirera fler till att driva företag helt uppkopplat:

”Vi kan visa att det både går att skapa jobbtillfällen för personer oavsett var de befinner sig och att uppkopplad teknik kan skapa helt nya affärsmöjligheter för företag.”

Vill du också tävla om titeln som Sveriges mest uppkopplade bolag 2021? Nominera ert företag här 

Läs mer