Breakits avslöjande bekräftat: Tidal har sparkat sina toppchefer

Breakit - Breakits avslöjande bekräftat: Tidal har sparkat sina toppchefer

Foto: Paul A. Hebert/Invision/AP

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Musiktjänsten Tidals finanschef samt operativa chef har sparkats. Det bekräftar nu det Jay Z-ägda bolaget.

Imorse avslöjade Breakit att musiktjänsten Tidal sparkat sin finanschef Chris Hart på grund av att han inte delade den övriga ledningens syn på hur bolaget ska redovisa sina användarsiffror. Nyheten följdes kort därefter upp av ett avslöjande signerat norska affärstidningen Dagens Næringsliv, som rapporterade att även bolagets operativa chef, Nils Juell, petats.

Då ville Tidal varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Nu rapporterar dock musiksajten Billboard att Tidal bekräftar Breakits uppgifter. I ett uttalande till Billboard skriver Tidal att bolagets ambition om att växa globalt är huvudorsaken till avskeden.

”Eftersom att Tidal har växt till en global verksamhet som är operativt i 46 länder så har vi flyttat vår redovisning och vårt operativa team till New York, medan det teknologiska teamet och supporten är kvar i Oslo”, skriver Tidal.

Chris Hart och Nils Juell är långt ifrån de första personerna på ledningsnivå som tvingats sluta på bolaget den senaste tiden. Sedan Jay Z köpte det svensk-norska börsbolaget Aspiro för 464 miljoner kronor för drygt ett år sedan har bolaget hunnit byta vd två gånger, samt gjort stora förändringar i organisationen.

Bland annat har Tidal dragit ned på antalet anställda i Sverige och Norge, där bolaget ursprungligen grundades.

Förutom turbulens på personalfronten har Tidal även ett par tunga år i bagaget rent ekonomiskt. Under 2014 landade omsättningen på 303 miljoner kronor och förlusten 84 miljoner kronor.

Tidal uppges i skrivande stund vara till salu, där bland annat Samsung och Spotify pekats ut som potentiella intressenter.

Läs fler artiklar
LÄS MER