AVSLÖJAR: Breakits 24-timmars livesändning är tillbaka

Almedalen Breakit24Live
AVSLÖJAR: Breakits 24-timmars livesändning är tillbaka

Diana Demin

Marknadskoordinator

Breakit24live är tillbaka den 20-21 maj. Och du är inbjuden!

När beskedet om att Almedalsveckan ställs in i fjol kom så var vi på Breakit rekordsnabba med att inse att vi snabbt måste ställa om – och hitta på något nytt. Mindre än ett dygn senare hade vi vår idé – vi sänder live i 24 timmar, och skapar ett eget digitalt Almedalen. 

Resultatet blev Breakit24live där vi samlade Sveriges tyngsta entreprenörer, investerare och ministrar i en maratonsändning. Totalt deltog över 80 personer från hela världen – med allt från paneldebatter och intervjuer till dj-set och morgon-yoga. Sändningen lockade över 77.000 unika tittare jorden runt. 

Och i år kör vi självklart igen! Under ett dygn, med start 20 maj prick klockan 07, drar Breakit24live igång. Återigen bjuder vi in entreprenörer, politiker, opinionsbildare (och självklart Breakits läsare) till att rita upp kartan för det nya näringslivet 2.0.

Vilka möjligheter finns framåt för ledare och entreprenörer i det nya näringslivet? Hur kan vi ta de lärdomar vi fått under det senaste året och skapa ännu starkare bolag – och en bättre värld? Vilka politiska åtgärder behövs?

Det blir vassa paneler och intervjuer, livespelningar, tävlingar och massor av andra oväntade inslag – helt enkelt ett dygn du sent kommer glömma.

“Breakits mission är att med hjärtat i tech och smart journalistik göra näringslivet bättre. Breakit24live är ett klockrent exempel på hur vi kan kombinera Breakits kärnvärde med vår journalistik och konkret affärsnytta – och samtidigt ha väldigt kul. Det är ett väldigt unikt projekt på så sätt”, säger Olivia Lindström, eventchef på Breakit som också projektleder hela satsningen.  

Även i år lägger vi stort fokus på att zooma ut från Sverige. Ett av de nya koncepten är “Jorden runt på 24 timmar” där vi under dygnet ringer upp entreprenörer i hela världen (fördel med att sända dygnet runt – vi kan ringa upp Silicon Valley eller Shenzhen mitt i natten).

Det blir också final i Shift – Breakits och Bling Startups gemensamma satsning för att skifta kapitalet bort från Stureplan, till orten och landsorten. Ett projekt som kom till efter Stefan Lundells och Deqa Abukars första möte i Breakit24live förra året. I sändningen kommer finalisterna att pitcha sin idé inför elva av Sveriges bästa investerare.

Med oss redan nu har vi gäster som exempelvis näringsminister Ibrahim Baylan, Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, Mixmax grundare Olof Mathé (från Silicon Valley) och Aysha Jones, initiativtagare till Black Lives Matter Sweden som kommer diskutera frågor som rör jämställdhet, hållbarhet, ekonomisk tillväxt, ökad integration och mångfald i det nya näringslivet..

Och självklart bjuder vi in alla tittare till diskussion och engagemang via chattar och andra sociala kanaler. 

“Engagemanget från våra läsare och tittare är superviktigt. Det är det som gjorde Breakit24live till den interaktiva succén som det blev förra året. Ambitionen är att försöka skapa ännu mer interaktion med tittarna i år”, säger Olivia Lindström.

Även det kommersiella intresset har fortsatt vara starkt för ett “digitalt Almedalen”. Redan från start är Almi, mySafety Försäkringar, Telenor och BCG med som partners och möjliggör projektet. 

Breakit24live kommer även i år att sändas via Twitch och på Breakits sajt. Hela programmet kommer att publiceras på Breakit24lives sajt.

Så boka in den 20-21 maj, kl. 07-07, i kalendern nu! Sen är det bara bunkra upp på kaffe, ladda kaffebryggaren och göra sig redo för ett sömnlöst dygn.

Spana in alla som medverkar på Breakit24live hittills – listan fylls på löpande!

Läs fler artiklar
LÄS MER