Sök

Tilly vill ge dig koll på din fertilitet – plockar in nya miljoner

TillyFemtech

Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane. Grundare av Tilly. Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill ge användaren bättre kontroll över sin fertilitet.

Med startupen Tilly vill grundarna Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane ge användaren bättre förståelse för sin fertilitet, med bland annat proaktiv testning och stöd vid eventuella problem. Fertilitetstestet släpptes i slutet av förra året och senare i år ska en app slöppas.

“Vi vill bygga en one-stop-shop där användaren, baserat på sin egen specifika utmaning, kan hitta information och också få mental stöttning. De stora investeringarna inom fertility tech har gått till diverse appar och verktyg för “cycle tracking”, men att identifiera sin ägglossning är bara en liten del av fertilitetsresan – det finns otroligt mycket mer att göra", säger Anna Sane.

För att skala upp teamet och marknadsföra sina appen har Tilly nu tagit in 2,5 miljoner kronor i nytt kapital. Investerar gör bland annat startup-generatorn Antler (där grundarna tidigare deltagit), Ted Nelson som varit kommersiell chef på Truecaller, Åsa Lidén på Pitch och med bakgrund från Natural Cycles och Spotify och Viveca Ax:son Johnson.

Breakit har tidigare gjort en kartläggning inom området som kallas för femtech, där investerarna ivrigt är på jakt efter nya aktörer att satsa på.

Några startups inom femtech i Sverige är bland annat Grace Health och deras hälsoplattform för kvinnor med fokus på tillväxtländer och Yoppie med deras plattform för intimhälsa.

Läs mer