Efter miljonrundan - nu lanseras Spotify-avhopparnas röstapp

Breakit - Efter miljonrundan - nu lanseras Spotify-avhopparnas röstapp

Johanna Ekström

Reporter

Walkie talkie-appen Roger ska få människor att prata med varandra igen. Nu går den live - med tunga investerare i ryggen.

Nyligen kunde Breakit berätta att Andreas Blixt och Ricardo Vice Santos, som träffades när de båda arbetade som systemutvecklare på Spotify, tagit in 8,5 miljoner kronor i en investeringsrunda till sin app Roger.

Kapitalrundan leddes av den tidigare Facebook-medarbetaren Chamath Palihapitiyas riskkapitalbolag Social Capital. Även densvenska affärsängeln Sofia Bendz investerade i appen.

I dag lanseras Roger brett på både Ios och Android. Tidigare har ett tusental personer i 120 olika länder testat en betaversion. Tanken är att appen ska fungera som ett slags röst-sms: I stället för att skriva så pratar användarna in sina meddelanden. 

Idén fick Ricardo Vice Santos när han gick in i en lyckstolpe i New York, eftersom han var upptagen med att titta ner i mobilen.

“Samtidigt som vi är mer uppkopplade än någonsin så är det sällan som vi faktiskt pratar med varandra nu för tiden. Det finns många appar som använder mikrofoner, men få uppmuntrar till faktisk konversation”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER