Cristina Stenbeck slutar som styrelseordförande i Zalando

Kinnevik Zalando
Cristina Stenbeck slutar som styrelseordförande i Zalando

Christina Stenbeck. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Jonas de Lange

Reporter

Kinneviks storägare lämnar ordförandeposten i den tyska e-handelsjätten.

Starten på året har varit något av en berg och dal-bana för Zalando. Vi har tidigare rapporterat om både omsättningsrekord och skeptiska analytiker.

I ett pressmeddelande meddelar nu den tyska e-handlaren att Cristina Stenbeck lämnar posten som styrelseordförande. Det framgår inte i pressmeddelandet huruvida hon lämnar styrelsen helt och hållet eller om hon kommer sitta kvar som ordinarie ledamot.

När Breakit kontaktar Zalandos pressavdelning svarar inte bolaget på frågor.

"Jag har haft det stora nöjet att stötta Zalando på sin resa från tidigt stadie till ett framgångsrikta publikt bolag. Kinnevik kommer fortfarande att bidra framåt, i egenskap av största ägare i bolaget", säger Cristina Stenbeck i pressmeddelandet.

Styrelseledamoten Lothar Lantz blir den som tar över styrelseordförandeklubban från Cristina Stenbeck.

"Jag ser farm emot att fortsätta mitt arbete med Zalandos ledning och styrelse för att stötta bolaget i nästa stadie av tillväxt och utveckling", säger han i pressmeddelandet.

Uppdatering: I ett mejl till Breakit meddelar Zalandos pressavdelning att Cristina Stenbeck lämnar styrelsen helt och hållet. Hennes plats tas över av Jørgen Madsen Lindemann, som är vd för MTG där Kinnevik är huvudägare.

Läs fler artiklar
LÄS MER