Efter nedskärningarna i vintras: Truecaller på rekryteringsoffensiv

Breakit - Efter nedskärningarna i vintras: Truecaller på rekryteringsoffensiv

Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Foto: Sara Lindh.

Sara Lindmark

Reporter

Den snabbväxande telefonboksappen är på jakt efter åtta nya medarbetare – efter att ha sagt upp en femtedel av personalen under vintern.

Det var i december som Breakit kunde avslöja att 20-25 procent av de anställda tvingas sluta på Truecaller. Det handlade om både tillsvidareanställd personal och inhyrda konsulter.

Nu anställer Truecaller folk igen. Detta enligt jobbannonser på den egna hemsidan. Annonserna gäller bland annat ingenjörer, utvecklare och en person som ska vara ansvarig för att hjälpa ledningsgruppen med HR-frågor.

Orsaken till nyrekryteringarna är oklar. Mer klart är att ett bolag som rekryterar ett tiotal nya medarbetare knappast kan vara på ruinens brant. Som vi tidigare har skrivit har Truecaller med hög sannolikhet en hel del pengar kvar i kassan från den senast offentliggjorda riskkapitalrundan.

Vid årsskiftet 2014/2015 fanns 313 miljoner kronor kvar på kontot, enligt den senaste årsredovisningen. Om Truecaller inte har tagit in mer riskkapital sedan dess borde bolaget ändå åtminstone ha kvar hälften av den summan i kassan i skrivande stund.

Enligt källor med insyn i bolagets verksamhet är också användartillväxten fortsatt stark.

Breakit har sökt Truecallers pressansvarige men han har inte återkommit.

Läs fler artiklar
LÄS MER