Sök

Pierce börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm

Piercee-handel

Henrik Zadig, vd på Pierce. Foto Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Snabbväxaren gör entré på börsen.

E-handelsbolaget Pierce som säljer motorcykelutrustning börjar i dag den 26 mars att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas på segementet Midcap med kortnamnet PIERCE.

Aktien har hittills i dag handlats till 71 kronor som högst betalt och 69 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 69,75 kronor, vilket är en uppgång på 9,0 procent jämfört med teckningskursen på 64 kronor.

Aktier för 15 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag.

Teckningskursen inför noteringen har idag fastställts till 64 kronor. Vilket skulle innebära ett marknadsvärde på 2 540 miljoner kronor. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Pierce gick från garaget till börsen – här är gänget som cashar in nästan 700 miljoner 

Erbjudandet består av befintliga aktier som säljs av Procuritas Capital Investors V samt bolagets grundare Daniel Petersen och Stefan Rönn samt nyemitterade aktier som tillför bolaget 350 miljoner kronor. Erbjudandet var övertecknat flera gånger om.

“Det är spännande tider för bolaget och jag är oerhört stolt över vad Pierce har uppnått och det stora intresset som finns för Pierce från svenska och internationella institutionella investerare, samt allmänheten. Vi anser att vi fortfarande bara är i början av resan med Pierce och att vi än så länge bara skrapat på ytan till den potential som finns i affärsmodellen och inom vår marknad”, säger Henrik Zadig, vd för Pierce.

Ankarinvesterare är konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen, Handelsbanken Fonder, Skanska Liv, Skandia Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, FE Fonder och Briban Invest som tecknar aktier för 460 miljoner kronor.

Pierce är ett e-handelsbolag inom utrustning, delar, tillbehör och streetwear till motorcyklar och snöskotrar. Bolaget grundades 2009 av Daniel Petersén och Stefan Rönn

Läs mer