Rocket Internets bilpool fick inget kapital - tvingas nu lägga ner

Kinnevik Rocket Internet
Rocket Internets bilpool fick inget kapital - tvingas nu lägga ner

Foto: Matthias Schrader/AP och skärmbild från Tripda

Johanna Ekström

Reporter

Bilpoolstartupen Tripda får lägga ner efter en misslyckad finansieringsrunda.

Under 2015 tog bolaget in drygt 90 miljoner kronor i kapital, bland annat från Rocket Internet som i sin tur har Kinnevik som största ägare.

Men efter att ha misslyckats att ta in kapital i en B-runda lägger nu Tripda, som lanserat en app för samåkning, ner verksamheten. Något som det tidigare ryktats om och som bolaget nu bekräftar på sin hemsida.

“Trots succén för vår community har våra driftskostnader blivit för höga, och vi har blivit tvungna att utvärdera våra framtida utsikter. Med de svårigheter som det inneburit att hitta finansiering för vår verksamhet så insåg vi att resan var slut”, skriver företaget.

Bolaget grundades i Brasilien 2014 och har enligt egna uppgifter förmedlat 1 miljon resor sedan dess. Verksamheten har funnits i 13 länder: USA, Indien, Pakistan, Singapore, Taiwan samt i flera länder i Sydamerika.

Den amerikanska marknaden för samåkning har inte heller utvecklats som väntat, skriver sajten Techcrunch. Dessutom har stora bolag som Uber och General Motors gett sig in i segmentet vilket försvårat läget ytterligare.

Läs fler artiklar
LÄS MER