Think tar in nya bolag - åtta nya startups ska få fart i Helsingborg

Think Incruit
Think tar in nya bolag - åtta nya startups ska få fart i Helsingborg

Sara Lindmark

Reporter

En prenumerationstjänst på babykläder, en mötesbokare och en tjänst som gör det lättare att hitta cykeln på stora parkeringar. Det är tre av de nya bolagen i acceleratorn Think.

Rekordmånga har ansökt till det tolv veckor långa vårprogrammet i Helsingborg. Det innebär mer än 150 ansökningar från hela världen, en ökning med 200 procent jämfört med höstens program.

Åtta startups har valts ut till Think varav två kommer från Krakow och London medan övriga kommer att pendla till acceleratorn från orter runtom i Öresundsregionen. Totalt finns nio nationaliteter representerade med entreprenörer från Sverige, Brasilien, Storbritannien, Finland, Polen, Tyskland, Rumänien, Danmark och Sydkorea.

“Det är otroligt roligt att få välkomna ytterligare en internationell grupp av talangfulla entreprenörer till Helsingborgs startupcommunity. Både antalet ansökningar och kvaliteten på dem har varit högre än någonsin och vi har höga förväntningar på den här batchen”, säger Jeremie Poirier, medgrundare och ansvarig för internationell strategi på Think.

Här är de åtta bolag som kvalade in till vårens omgång:

Incruit

En applikation som förenklar och strömlinjeformar schemaläggning av tillfälliga arbetspass internt i en organisation. Systemet är tänkt att fungera för såväl restaurangbranschen som inom vården.

Caffinho

Ett mobilt beställningssystem för mat och dryck. Appen gör det möjligt för användaren att beställa och betala för sin beställning i förväg och på så sätt slippa köa på sitt favoritcafé.

Lilla Fisk

Ger föräldrar till barn upp till två år tillgång till babykläder via prenumeration. När kläderna blir för små returneras de på ett enkelt sätt och en ny uppsättning babykläder i en större storlek skickas ut till föräldrarna.

Quickmeet

Ofta känns det som att det tar längre tid att boka ett möte än att faktiskt genomföra det. Quickmeet vill göra det möjligt för alla att hitta och boka en mötestid på under en minut.

Storygami

Saas-plattform (software as a service) som gör det möjligt för företag och nyhetsmedier att skapa ett större engagemang och betalningsvilja för sitt videoinnehåll. Tjänsten är baserad på ett interaktivt lager som integreras på videoklipp från bland annat Youtube och Vimeo.

Princity

Molnbaserat system för framförallt stora skrivarnätverk. Mjukvaran hittar samtliga skrivare i ett företags nätverk och kan sedan automatiskt beställa nytt kontorsmaterial, schemalägga underhåll och spåra all skrivaranvändning i företaget.

Easybikefinder

Utvecklar en produkt som gör det enkelt för cyklister att hitta sin cykel på stora cykelparkeringar. Bolaget blev tilldelade en plats i Thinks acceleratorprogram då de vann förstapris på Startup Weekend Öresund 2015.

Anyhap

En mobilapp som ger sina användare platsbaserad realtidsdata om vad som händer i deras närhet. Appen gör det enklare att hitta olika evenemang, meetups och andra aktiviteter i en persons närområde.

Läs fler artiklar
LÄS MER