Mapillary rekryterar ny designer från Prezi: "Produktvisionen är ambitiös"

Mapillary På nytt jobb
Mapillary rekryterar ny designer från Prezi: "Produktvisionen är ambitiös"

József Schaffer designer på Mapillary. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

József Schaffer blir ny designer på karttjänstbolaget Mapillary. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Av två skäl: För det första, professionellt. Jag har alltid känt att mindre, mer 'platta' organisationer passar min arbetsstil bättre. När jag såg att en bolag med 10-15 medarbetare letade efter en chefsdesigner blev jag väldigt intresserad. För det andra, privat. Vi väntar vårt andra barn och min fru, som ursprungligen kommer från Malmö, ville vara närmare sina släktingar.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag arbetade på onlineföretaget Prezi, där jag var produktdesigner och designade delar av nuvarande och nästa generations produkter. Jag skapade även grafik, interaktion och prototyper.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Eftersom vårt nya team är ganska litet och produktvisionen ambitiös, kommer jag att försöka avgränsa och utföra designarbetet för att försöka hitta en bra balans för att nå faktisk utvecklingen. Jag kommer också att skapa gränssnitt, interaktion och visuell design.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Jag älskar att vi arbetar i ett litet, smidigt team. Tekniken som vi utvecklar är fantastisk och jag ser fram emot att, tillsammans med teamet, nå nästa nivå.

-------------------------------------

Fakta om József Schaffer:

Ålder: 39 år

Familj: “Jag är gift och har ett barn (Lily) och sen är som sagt barn nummer två på väg.”

Bor: “För närvarande är jag och familjen i färd med att flytta från Budapest till Malmö.”

Intressen: “Att spela tennis, åka snowboard och spela Nintendos videospel.”

Favoritapp: “Just nu är det Apple Music.”

Varför är det din favoritapp?: “Den är som iTunes, men utan 90 sekunder förhandsvisningsgräns. Jag tycker också att utformningen och upplevelsen, det vill säga hur du får tillgång till, och kan lyssna på innehållet, är mycket bra. De handplockade spellistorna är också väldigt seriösa och trovärdiga när du bara vill 'dyka ner' i något. Jag vet att det här går emot konventionella åsikter om strömmad musik, men jag tycker fortfarande att det är den bästa appen.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “När jag ska laga mat tycker jag om att diska och städa köket först, eftersom jag blir inspirerad av en ren och fräsch miljö.”

Läs fler artiklar
LÄS MER