Efter miljardrundan – Sara Börsvik ska ta Epidemic Sound till nya höjder

Epidemic Sound Musik
Efter miljardrundan – Sara Börsvik ska ta Epidemic Sound till nya höjder

Sara Börsvik. Foto: Peter Jönsson.

Towe Boström

Reporter

Epidemic Sound stärker upp i toppen.

Epidemic Sound har byggt en affärsmodell som går ut på att köpa in och producera musik som sedan licensieras ut till andra företag. Bakom bolaget står Peer Åström, David Stenmarck, Hjalmar Winbladh, Jan Zachrisson och Oscar Höglund.

Under förra veckan meddelade Epicemic Sound att de plockar in 450 miljoner dollar, ungefär 3,8 miljarder kronor i en nyemission som värderar bolaget till 12 miljarder kronor. Pengarna ska bland annat gå till kundanskaffning, produktutveckling och en internationell expansion. 

Nu har Epidemic Sound även utsett en ny finanschef. Det rör sig om Sara Börsvik som haft flera högre positioner inom Bonnierförlagen, senast i rollen som vd. 

“Epidemic Sound är ett av de mest innovativa och kreativa företagen. Jag har beundrat affärsmodellen och deras målsättningar en lång tid och nu är jag exalterad över att börja arbeta med teamet för att accelerera företagets tillväxt”, säger Sara Börsvik. 

I rollen som finanschef kommer Sara Börsvik att arbeta med finansiella och legala frågor inom områden som bokföring, investeringar och finansiell planering. 

Oscar Höglund, vd och medgrundare på Epidemic Sound, är glad över rekryteringen. 

”Hennes erfarenhet av att driva finansiella resultat på framgångsrika företag kommer att ge omedelbar påverkan när vi nu går in i nästa steg av våra resa”, säger Oscar Höglund. 

Sara Börsvik kliver in i rollen i april och tar då över efter den tidigare finanschefen Jacob Hellqvist. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER