Sök

Breakit växlar upp börsbevakningen – värvar Martin Hävner: ”Nästa nivå”

Breakit

Breakit

Breakit

Martin Hävner lämnar rollen som redaktionschef på nyhetsbyrån Direkt för att bli reporter på Breakit.


Klarna, Apotea, Acast, Trustly, Revolution Race, Desenio – ett antal svenska snabbväxare har tagit klivet in på börsen den senaste tiden, eller ryktas vara på väg att göra det. Detta samtidigt som mängder av redan noterade techbolag gått som tåget på börsen, inte minst under coronakrisen.

Nu växlar Breakit upp sin bevakning av det nya näringslivet på börsen och värvar Martin Hävner.

”Det ska bli fantastiskt kul att börja på Breakit som är ledande i Sverige när det kommer till tech, e-handel och snabbväxare i den onoterade miljön”, säger Martin Hävner.

Martin Hävner kommer närmast från tjänsten som redaktionschef på Nyhetsbyrån Direkt, där han arbetat de senaste sju åren. Hävner, som är en av Sveriges mest rutinerade börsskribenter, har tidigare även arbetat som aktieskribent på Dagens Industri.

”Just den här gruppen av bolag, de digitala och de som utmanar gamla branscher, är de som är hetast på börsen just nu. Därför känns det extra spännande att få vara med att ta Breakits rapportering om de noterade bolagen till nästa nivå”, säger Martin Hävner och fortsätter:

”Jag har den största respekten för entreprenörer och bolagsbyggare. Samtidigt har festen där ute pågått ett tag och jag tror att det finns en viktig granskningsroll att fylla.”

Jon Mauno Pettersson, chefredaktör på Breakit, ser stor potential i Breakits satsning på börsen och rekryteringen av Martin Hävner.

”Martin är en av Sveriges främsta börsjournalister och vi är fantastiskt glada över att få in hans kunskap och driv till redaktionen”, säger Jon Mauno Pettersson.

”Vi vet också att det finns ett väldigt stort intresse för börsen och de digitala snabbväxarna i den noterade miljön. Det ska bli väldigt spännande att rampa upp vår bevakning av dessa bolag.”

Martin Hävner ansluter till Breakit-redaktionen i maj.

Läs mer