Sök

Klart: E-handelsraketen Pierce till börsen

Piercee-handel

Stefan Rönn och Daniel Petersén grundare Pierce. Foto: Press samt Martin Meissner/AP/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

E-handlaren till börsen.

I mitten av februari kunde Breakit avslöja att e-handlaren Pierce var på väg mot börsen. Och nu på måndagsmorgonen bekräftades nyheten i ett pressmeddelande. 

Grundarna Daniel Petersén och Stefan Rönn drog igång bolaget i garaget och idag sker försäljningen via näthandeln 24MX, XLmoto och Sledstore. Vi har tidigare berättat om deras entreprenörsstory här. Bolaget säljer framförallt utrustning till motorcyklar och snöskotrar

Vid flera tillfällen har storägaren, riskkapitalbolaget Procuritas, försökt sälja Pierce men aldrig kommit i mål – och nu går bolaget alltså till börsen.

"Vi anser att vi fortfarande bara är i början av resan med Pierce och att vi än så länge bara skrapat på ytan till den potential som finns i affärsmodellen och inom vår marknad", säger vd Henrik Zadig i ett pressmeddelande.

"Vi är därför entusiastiska och stolta över att gå in i nästa fas av vår tillväxt – nu som ett börsnoterat företag.”

Kan värderas till nästan 3 miljarder

I samband med noteringen kommer bolaget emittera nya aktier. Dessutom kommer befintliga huvudägare att sälja av aktier.

2019 omsatte bolaget 1.243 miljoner kronor (942 miljoner kronor) och det justerade rörelseresultatet före avskrivningar blev 65 miljoner kronor (48 miljoner kronor).

I höstas uppgav Pierce i ett pressmeddelande att omsättningen ökat med 23 procent under de första nio månaderna till 1.109 miljoner kronor. 

Det pekar mot en omsättning på 1,5 miljarder för helåret, och skulle isåfall innebära att bolaget värderas till mellan 2 och 3 miljarder kronor.

Läs mer