Efter styrelsemötet: Stefan Lundell får bakläxa efter sin pitch

Breakits podcast
Efter styrelsemötet: Stefan Lundell får bakläxa efter sin pitch

Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson. Foto: Sara Lindh.

Breakit

Breakits grundare brottas med frågan om att ta in mer riskkapital eller inte. I Breakits poddcast berättar Stefan Lundell hur hans pitch sågades under det senaste styrelsemötet.

Det var i förra veckans podd som Stefan Lundell delade med sig av sin entreprenörsångest och den situation som Breakit befinner sig i just nu. Dilemmat som han och parhästen Olle Aronsson står inför: ta in mer riskkapital eller ta det lite lugnare.

Efter avsnittet har reaktionerna och råden strömmat in via mejl och Twitter.

“Både entreprenörer, investerare och andra människor i techvärlden har hört av sig och det allmänna rådet är ‘kör’ och ‘gasa på’,” berättar Stefan Lundell i veckans podd som släpptes på torsdagskvällen.

Men lika enkelt är det inte att övertyga styrelsen och Breakits största externa ägare, Staffan Persson, som står bakom riskkapitalbolaget Swedia Capital. Under det senaste styrelsemötet i tisdags blev det bakläxa efter pitchen.

“Du har ju varit på bröllop söderöver så jag hade själv ansvar för dragningen inför styrelsen och då blev det lite väl mycket snack och lite verkstad. Du brukar ju annars bidra med fakta när vi kör våra pitchar mot diverse personer. Det var nästan fiasko?” säger Stefan Lundell till Olle Aronsson i podden.

Hör mer om det här och de senaste technyheterna här, i din podd-app eller på Spotify.

Läs fler artiklar
LÄS MER