Fria leveranser från Foodora på kvällen – efter nya restriktioner

Foodora Matleveranstjänst Coronaviruset
Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora, frilagd framför ett cykelbud.

Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora. Foto: Press/TT

Tobias Blixt

Reporter

"Vi alla delar denna allvarliga situation som vi befinner oss i."

Förra veckan presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner för att stoppa spridningen av coronaviruset. De innebär bland annat att restauranger, med start idag 1 mars, tvingas stänga för besökare redan 20:30.

Som ett svar på restriktionerna meddelar nu Foodora att de inför fria leveranser från restauranger mellan 20:30 och 22:00. Man säger sig vilja minska pressen på restauranger som använder sig av företagets bud.

"Vi alla delar denna allvarliga situation som vi befinner oss i. Foodora är ett bolag som det lokala näringslivet har vänt sig till när du och jag fick ställa om vår vardag till det digitala. Min ambition är att Foodora ska spela en aktiv roll i det lokala samhället. Det vill vi som bolag visa genom handling och inte genom ord", säger Hans Skruvfors, koncernchef och vd för Foodora Sverige.

Nyligen stod det också klart att Foodora och Transportarbetareförbundet kommit överens om ett kollektivavtal för bolagets verksamhet, vilket inkluderar cykel- och mopedbud.

Ett avtal som Transports förbundsordförande Tommy Wreeth kallade för historiskt.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER