Sök

Annonssamarbete med Skandia

Friskare företag och gladare medarbetare på 30 dagar – häng på vår utmaning!

Happy Workplace Challenge

Ebba Arnborg

Kämpar ni också med hemmajobbandet? Breakits och Skandias utmaning ger dig piggare medarbetare, mindre stress och ökad produktivitet på bara fem veckor. Nu kör vi tillsammans!

Just nu är det lättare än någonsin att jobb och fritid flyter ihop, digitala möten och jobb på distans gör att vi tappar mycket av det sociala och stillasittandet ökar. Det kan också vara svårt att fånga upp hur alla på företaget mår.

Som chef, ledare och entreprenör kan det vara svårt att veta hur man ska ta hand om sina anställdas psykiska och fysiska mående under den här tiden. Gör vi tillräckligt – eller borde vi göra mer? Och vilka insatser ger egentligen effekt?

Happy Workplace Challenge – hjälper dig att öka dina medarbetares välmående på fem veckor
 

Just därför drar Breakit och Skandia nu igång en enkel och kul utmaning som hjälper er att förbättra medarbetarnas hälsa – på bara en månad! Hurra, jag vill anmäla mig direkt!

”Jag kan själv känna mig osäker på hur jag ska agera för att mina anställda ska må bra i dessa utmanande tider, och jag vet att många andra går runt med samma tankar. Här får man råd från riktiga experter och skapar konkret action. Det är bara att följa veckans steg och du kan vara trygg i att du gör rätt”, säger Camilla Bergman, vd på Breakit.

I utmaningen får du tips och råd från psykologer, fysioterapeuter och ergonomer och hälso- och rehabvägledare som hjälper er att få gladare och piggare anställda. Det handlar om enkla saker som inte bara hjälper under pandemin, och som visar att ni bryr er om era medarbetares hälsa och hållbarhet.

”Vi vill uppmuntra till hälsoaktiviteter som förbättrar hälsan och teamkänslan”

Det är många som upplever att de inte mår bra på arbetet i dessa utmanande tider. En undersökning gjord av Novus på uppdrag av Skandia, okt 2020 visade bland annat att:

  • De två största livsstils- och hälsoutmaningarna just nu är brist på motion och rörelse samt stress. 

  • 1 av 3 arbetstagare uppger att de saknar tillräckligt stöd från sin arbetsgivare när det gäller deras mentala välmående.

  • Nästan 1 av 5 av de som arbetar hemifrån i coronatider uppger att deras arbetsgivare inte ger tillräckligt stöd.

Exakt detta ska Happy Workplace Challenge därför hjälpa er att förbättra. Inte bara för att öka välmåendet hos era anställda utan för att vi vet att friska företag är lönsamma företag. Investera i era medarbetares välmående anmäl er till vår kostnadsfria utmaning här!

“Sverige förlorade 65 miljarder kronor på sjukskrivningar 2020, visar vår senaste rapport, och kostnaderna ökar för varje år”, säger Stina Liljekvist, Chef Strategisk kommunikation & Marknad på Skandia.

“För vilket företag som helst kan sjukskrivningar vara kopplade till betydande förluster, inte bara i form av pengar utan också i form av mänskligt lidande. Med vår utmaning vill vi uppmuntra till hälsoaktiviteter som förbättrar hälsan och teamkänslan", fortsätter hon.

Så här går det till:

I Happy Workplace Challenge får ni, under fem veckor, hjälp att ta hand om och behålla era talanger – samtidigt som ni bygger en bra grund för ert företag att bli ännu mer framgångsrikt.

  • Varje måndag från den 22 mars till den 19 april får ni ett mejl med riktigt bra fakta, tips och råd från experter. Ni får också en konkret utmaning att genomföra under veckan, i tre olika svårighetsnivåer där ni själva väljer vilken som passar just er.

  • För varje steg ni har klarat av får ni ett snyggt bevis som ni kan använda i era  sociala kanaler för att visa att ni bryr er om företagets hälsa och välmående. Passa på att glänsa – för ni kan verkligen vara stolta! 

  • Efter fem veckor får ni ett diplom på att ni klarat hela utmaningen – och har tagit stegen mot en gladare arbetsplats!

Breakits och Skandias utmaning är helt kostnadsfri och det enda du behöver göra är att registrera dig och ditt bolag här. 

Läs mer om stegen och praktisk information här – och häng på!

Läs mer