Desenio till börsen – idag noteras e-handelssuccén

Desenioe-handelBörs

Fredrik Palm, vd Desenio. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Idag inleddes handeln i e-handelsföretaget Desenio.

E-handelsraketen Desenio har de senaste åren gjort succé genom att sälja posters online tavlor. Så nyligen som 2015 omsatte bolaget bara 31 miljoner kronor, något som växt till hela 980 miljoner kronor under 2020. 

“Vi har växt kraftigt senaste åren och gått från att vara en nordisk butik under 2015 till att vara nummer ett i Europa i vår nisch. Jag ser det som att första kapitlet i tillväxtsagan har skrivits och håller på att avslutats nu. Vi fortfarande bara i början av resan men har byggt en stabil plattform för fortsatt tillväxt”, berättade bolagets vd Fredrik Palm nyligen för Breakit.

Efter en tids spekulation om en förestående börsnotering var det idag torsdag äntligen dags. 

Kort efter att handeln drog igång vid 9-tiden rusade aktien upp till 87 kronor. Vilket innebar en ökning på 20 procent jämfört med de 72 kronor som man sålde aktien till investerare inför noteringen.

En halvtimme senare hade kursen stigit med omkring 25 procent.

Inför noteringen på First North har Desenio meddelat att man skulle att erbjuda 53,8 miljoner befintliga aktier i en riktad emission med ett pris på 72 kronor. Något som skulle innebära att man säljer aktier för 3,88 miljarder kronor, samt att bolaget värderades till 11 miljarder kronor.

En av storägarna i Desenio är riskkapitalbolaget Verdane. 

LÄS MER: Tjänar 1 miljard extra på två månader – gänget bakom Desenio gör allt rätt

Desenio köpte nyligen konkurrenten Poster Store. TIllsammans uppgår deras totala försäljning till 1,3 miljarder kronor för 2020.

Nyfiken på fler snabbväxande e-handelsraketer och deras framgångsrecept? Missa inte Breakits årliga e-handelsevent Retail tech den 25 marsSkaffa biljett här!

Läs mer