Nya uppgifter: Klarna kan ta in 1 miljard dollar

Klarna fintech
Nya uppgifter: Klarna kan ta in 1 miljard dollar

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tobias Blixt

Reporter

Förväntas bli offentligt redan inom några dagar.

Klarna är på väg att stänga en riktigt stor runda.

Breakit kunde först avslöja att det rörde sig om minst 500 miljoner dollar (4,2 miljarder kronor) som skulle plockas in i närtid. Men nu kommer rapporter från Bloomberg om att rundan kan vara större än så, mellan 800 miljoner dollar och uppemot 1 miljard dollar (vilket alltså skulle motsvara drygt 8 miljarder kronor). Finansieringsrunda uppges också kunna stängas redan inom några dagar.

Läs mer om vårt avslöjande om Klarnas nya kapitalrunda och värderingsökning här.

Värderingen ska enligt Bloombergs källor ligga på 31 miljarder dollar eller 256 miljarder kronor, vilket är i princip identisk med de uppgifter som vi på Breakit tidigare har rapporterat om.

Klarna har själva inte velat kommentera uppgifterna till Bloomberg.

Värderingen skulle också innebära att Klarna återigen blir det högst värderade onoterade startupen i Europa. När Klarna tog in nytt kapital i september låg värderingen på 10,6 miljarder dollar.

Klarnas börsplaner har också varit en het snackis den senaste tiden och senast igår berättade vd:n Sebastian Siemiatkowski om hur en direktnotering skulle kunna vara intressant.

"Det är ett modernt sätt för att sätta ett bolag på börsen. Om du hört att vi har visat intresse för den metoder så är det för att det stämmer, eftersom vi är intresserade av det", sa han då.

LÄS OCKSÅ: Unik lista: Här är techbolagen utanför börsen du kan köpa in dig i – redan idag

Läs fler artiklar
LÄS MER