Sök

Klarna kan göra direktnotering – "Ett väldigt intressant koncept"

Klarna

Foto:: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Vd:n Sebastian Siemiatkowski är intresserad av alternativet.

Fintech-bolaget Klarna är öppna för att göra en direktnotering på börsen, säger vd Sebastian Siemiatkowski till Reuters.

"Jag tycker att det är ett väldigt intressant koncept", säger han till Reuters.

En direktnotering innebär att priset på aktien bestäms när handeln rullar igång första dagen, till skillnad från en förutbestämd teckningskurs och ett teckningserbjudande från företaget. 

En källa till Reuters menar att Klarna inte behöver ta in nya pengar i samband med en börsnotering, varför en direktnotering kan vara ett vettigt alternativ.

I intervjun nämner Sebastian Siemiatkowski bland annat Spotify, som genomförde en framgångsrik direktnotering.

"Det är ett modernt sätt för att sätta ett bolag på börsen. Om du hört att vi har visat intresse för den metoder så är det för att det stämmer, eftersom vi är intresserade av det."

Han utesluter däremot en så kallad Spac-affär, som också är ett alternativt sätt att notera ett företag (vilket förenklat innebär att Klarna isåfall hade slagits ihop med ett redan noterat "skalbolag").

Enligt Siemiatkowski kan det bli en notering redan i år, men att det mer sannolikt kommer att ske 2022.

Ska stänga en jätterunda

Reuters skriver också, vilket Breakit var först med att avslöja, att Klarna just nu avslutar en finansieringsrunda på åtminstone 500 miljoner dollar. Den kan komma att slutföras inom de närmsta dagarna.

Klarna-chefen avböjer dock att kommentera uppgifterna om ny finansiering.

Läs mer om vårt avslöjande om Klarnas nya kapitalrunda och värderingsökning här.

Läs mer