Facebook tillåter nyheter igen i Australien

Facebook Sociala medier
Bild på Mark Zuckerberg frilagd framför genrebild från Sydney i Australien.

Mark Zuckerberg. Foto: TT / Istockphotos.com

Finwire / Breakit

Det enorma sociala mediet stoppade alla nyheter efter en lagändring. Nu har Facebook kommit överrens med Australiens regering.

Facebook kommer att återigen tillåta nyheter i Australien på sin plattform efter en uppgörelse med landets regering, rapporterar Sky News.

Den sociala mediajätten har sedan en vecka tillbaka blockerat allt nyhetsmaterial i Australien. Detta som svar på den australiska regeringens nya lag som kräver att teknik- och sociala mediabolag betalar för nyheter publicerade på deras plattformar.

Regeringen har sett den nya lagen som ett sätt att stödja nyhetsbolagen vars största intäktskälla är annonser. Men dessa har sinat i och med att kunderna flyttat sina annonser till onlineplattformar som Facebooks.

Under helgen har Facebook och regeringen suttit och förhandlat. De senare verkar ha fått ta ett kliv tillbaka då man accepterat vissa ändringar av lagen för att göra Facebook nöjda.

Det är inte bara i Australien som regeringen tittar på nya lagar som kan tvinga bolag att betala för nyheter. Britterna och kanadensarna överväger liknande tillvägagångssätt.

Läs fler artiklar
LÄS MER