Grönt är det nya svarta – har du koll på nya EU-reglerna om hållbara finanser och TCFD?

Hållbarhet Finans Breakit Crash Course
Filippa Strandänger och Tomas Otterström från KPMG

Filippa Strandänger och Tomas Otterström från KPMG är kursledare i Breakits kurs om TCFD och hållbara finanser. Foto: Unsplash och press

Har du inte koll på begrepp som TCFD, taxonomi och disclosure? Då är det hög tid att sätta sig in i det nu! Vi hjälper dig i vår fördjupningskurs med experter från KPMG.

Hållbarhet har länge varit på tapeten och inte minst i startup-världen har det de senaste åren kommit en uppsjö av nya bolag som vill förändra världen till det bättre och skapa impact. 

Och det gäller inte bara startups – hållbara finanser har nämligen blivit superhett i fintech- och finansvärlden (och även på börsen). Särskilt när EU satt nya krav och regulationer kring vad som faktiskt får klassas som hållbart. Trycket på transparens och rapportering ökar, och nu gäller det att inte bara ha koll på de nya förordningarna – utan också att ha en konkret handlingsplan för att kunna förbereda sig för omställningen. 

Därför lanserar vi på Breakit tillsammans med hållbarhetsexperterna Filippa Strandänger och Tomas Otterström från KPMG en kurs i allt du behöver ha koll på kring TCFD, Taxonomi- och Disclosureförordningen.

Kursen, som sker vid tre tillfällen, kommer att ge dig stenkoll på:

  • Hur du identifierar klimatrelaterade risker och möjligheter

  • Vad som krävs för att kunna rapportera enligt TCFD

  • Taxonomiförordningen – krav, syfte och möjligheter

  • Disclosureförordningen – omfattning och förväntningar

  • ESG – analys, hantering och rapportering

  • Hur du långsiktigt jobbar enligt TCFD:s rekommendationer och integrerar det i din bolagsstrategi

>> Läs mer och anmäl dig till kursen här

Du kommer att få kunskaperna och verktygen du behöver för att förstå vad som är viktigt för att integrera hållbarhet i din verksamhet och affär och klara av EU:s nya krav, globala mål och hur ni ska ställa om. Du får en överblick över hållbara finanser, regleringar och verktyg och lära dig mer om hur du rent konkret tar dig an TCFD, Taxonomi- och Disclosureförordningen. 

Utbildningen riktar sig till alla som jobbar med affärsutveckling och affärer, miljö-, hållbarhetsfrågor inom den finansiella sektorn – både på startups och storbolag. Kursen passar även entreprenörer och investerare som är intresserade av ämnet, eller av att investera i hållbara företag. 

Kursstart den 16 mars kl. 09 – anmäl dig här.

Läs fler artiklar
LÄS MER