Kolla in Googles nya skrytbygge

Facebook Apple kontor
Kolla in Googles nya skrytbygge

Breakit

Att bygga nya spektakulära kontor har blivit en trend bland de stora internetjättarna. Nu är det Googles tur att presentera sitt nya skrytbygge.

Googles nya kontor ska ligga vid Mountain View i Kalifornien där sökmotorjätten redan har stora delar av sin verksamhet.

Kontoret är designat för att vara lättare blockliknande byggnader som kan flyttas i samband med att Google expanderar och utvecklas.

Totalt ska fyra fastigheter byggas som alla är designade av danska Bjarke Ingels på BIG Studio och brittiska Thomas Heatherwick på Heatherwick Studio.

Tanken bakom arkitekturen är att kontoret ska vara en grön oas, avskilt från den biltrafik som annars präglar stora delar av Silicon Valley. Kontorsområdet ska istället trafikeras med självkörande bilar och ha utbyggda cykelbanor. Målet är att det mesta av energin ska komma från lokala vindkraftverket.

Tidigare har Apple presenterat ett nytt tefatsliknande kontor som uppges kosta 42 miljarder kronor enligt The Guardian. Facebook har också planer på ett nytt spektakulärt kontor i Seattle. 

Läs fler artiklar
LÄS MER