Meetball är ett Clubhouse för video – backas av fotbollsproffs

Meetball
Meetball är ett Clubhouse för video – backas av fotbollsproffs

Christoffer Åhman och Fabian Rios, grundare Meetball, Erik Friberg, fotbollsspelare i Häcken backar bolaget. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill få dig att träffa okända människor över videosamtal.

Lite som ett Clubhouse fast för videomöten. Det är tanken bakom den nya tjänsten Meetball. Enligt bolaget kommer människor att länkas ihop för korta videomöten, med en användare som värd, utifrån sina profilbeskrivningar.

“Vi har byggt en tjänst som gör det enkelt och effektivt att träffa nya människor på ett helt nytt sätt. Vi ser hur ljud och video exploderar just nu, inte minst genom plattformar som till exempel Clubhouse”; säger Christoffer Åhman, utvecklare och medgrundare på Meetball och fortsätter.

“Det gör att vi är ännu säkrare på att detta behövs, trots att det vi gör är något helt annat. Vi kommer i närtid öppna Meetball för en exklusiv grupp med fokus på business och därefter successivt ta in fler användare. Vi ser inga begränsningar i vilka sammanhang eller grupper tjänsten kan användas”.

Backas av fotbollsproffsen

Bland investerarna som backar tjänsten finns flera fotbollsspelare i Daniel Larsson, till vardags i cypriotiska Apollon Limassol, Sam Larsson, numera i kinesiska ligan och BK Häckens Erik Friberg. Även programledaren och fotbollsexperten Gusten Dahlin har investerat, tillsammans med Bamboras grundare Johan Tjärnberg.

“Klart det är kul att investera i spännande, svenska techbolag. Det är ju så långt ifrån min vardag man bara kan komma, men när jag på omvägar fick höra om idén så ringde jag en av grundarna och bad om en pitch. Någon vecka senare var jag lite fattigare, men jag köpte in mig på idén och tror stenhårt på bolaget”, säger Erik Friberg.

Bolaget uppger att målgruppen till en början främst kommer att utgöras av personer som indirekt jobbar med affärer, exempelvis mellanchefer och affärsinriktade vd:ar.

Meetball grundades 2020 av Christoffer Åhman, Fabian Rios, Robin Hildeland och Tommy Flemström

Läs fler artiklar
LÄS MER