Fingerprint-vd:ns kaxiga utspel: Dags att konkurrenterna ger upp

Fingerprint Cards
Fingerprint-vd:ns kaxiga utspel: Dags att konkurrenterna ger upp

Jörgen Lantto, vd på Fingerprint Cards. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto spår att bland annat bolagets norska konkurrenter kan komma att försvinna snart.

Trots rykten om uppköp i biometribranschen är sektorn fortfarande väldigt segmenterad. Vi har tidigare skrivit om möjligheten för att svenska Fingerprint kommer köpas upp men nu verkar det som att Fingerprint-chefen Jörgen Lantto tror mer att att andra bolag försvinner.

“Vi har än så länge inte sett att några bolag ger upp sina försök, men det är rimligt att tänka sig att de som hittills inte lyckats kan få svårt att kämpa på om tolv månader eller så. Man måste hitta pengar någonstans, och om det inte kommer från intäkter och vinst krävs externa tillskott. Har de hållit på i flera år utan att lyckas blir det svårt”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt och Svenska Dagbladet.

I dagsläget sitter Fingerprint på, i princip, alla större mobiltillverkare som kunder, förutom Samsung och Apple. Jörgen Lantto är i veckan i Barcelona på Mobile World Congress och har de senaste dagarna meddelat att en antal nya prylar använder Fingerprints hårdvara, bland annat kinesiska Xiaomis flaggskeppstelefon Mi5.

Läs mer

8 techledare avslöjar – här är vår strategi framåt

Jörgen Lantto: Ingen kan ta ifrån mig att vi lyckades med precis allt

Fingerprint uppvaktas av köpare – "Betydande intresse från ett antal olika aktörer"

Läs fler artiklar
LÄS MER